Suspès de sou i feina per abandonament del lloc de treball. Així és com ha quedat l'inspector en cap dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Figueres, Ferran Gómez, després que, suposadament, hagués marxat de la comissaria en plena crisi durant la nevada del passat dilluns. Segons han confirmat fonts de la policia catalana, la divisió d'Afers Interns dels Mossos està investigant si és cert que el màxim responsable de la comissaria de la capital altempordanesa va abandonar el seu lloc de treball dilluns cap a les onze del matí, quan començava a nevar, com haurien denunciat alguns agents, per evitar no poder tornar a casa seva, a Girona.

No obstant això, altres fonts policials van apuntar que l'inspector hauria marxat puntualment de la comissaria per un problema personal, que en tot moment va estar en contacte per telèfon i per emissora amb el subinspector i que la seva intenció era tornar, però que el fort temporal de vent i neu li ho va impedir.

Fos com fos, dimecres a la tarda, dos agents d'Afers Interns van retirar fulminantment la placa i la pistola al màxim responsable de l'ABP. El conseller d'Interior, Joan Saura, es va felicitar per la ?"resposta fulminant i ràpida" en aquest cas, que s'està investigant. "No hi ha constància de més casos així, al contrari, la gent ha fet hores extra", va assenyalar. Saura va explicar que Gómez no havia tornat al seu lloc de treball fins dimarts al matí.

La decisió va ser presa directament per la Direcció General de la Policia, de qui depenen els assumptes d'Afers Interns. Es tracta d'una mesura fulminant, ja que l'expedient es va obrir el mateix dilluns a la tarda i la mesura cautelar es va decidir en només 48 hores. Ara, l'inspector està a l'espera de la resolució de l'expedient per saber quina serà la seva sanció definitiva.

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va mostrar la seva sorpresa per la suspensió de sou i feina de l'inspector de l'ABP i va afirmar que desconeixia el seu cessament. "Em sorprèn aquesta decisió i no sé què ha passat", va afirmar l'alcalde altempordanès.

Cabezas va afirmar que no tenia cap queixa de l'inspector, amb qui es reunia cada mes per facilitar-li les dades de seguretat ciutadana. Fins i tot, va explicar, va mantenir una última trobada amb ell dimecres per coordinar la situació dels afectats que encara quedaven al pavelló municipal.

En canvi, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, va afirmar que no li corresponia a ell valorar la situació, i es va limitar a afirmar que la feina realitzada durant el temporal a Figueres "havia estat ben feta".

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, va preferir no pronunciar-se, ja que desconeixia els detall del cas, però va dir que els Mossos d'Esquadra s'havien posat a la seva disposició des del primer moment.

La presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys, també es va mostrar sorpresa per la decisió presa, i va coincidir a afirmar que tots els agents dels Mossos s'havien posat a la seva disposició durant el temporal, malgrat els problemes tècnics.

Per la seva banda, el portaveu de Comissions Obreres als Mossos, Toni Castejón, va criticar durament la suspensió de Gómez, en considerar que l'inspector "no ha tingut defensa", i va denunciar que se l'està utilitzant com a "cap de turc". El representant sindical es va mostrar "sorprès" per les formes utilitzades: "Les coses no es fan així, públicament, i a més el procediment és, abans d'actuar, contrastar la informació, deixar que la persona es defensi i prendre declaració als altres agents".

I no es va estar de comparar la situació de Gómez amb la de conseller d'Interior, Joan Saura: "A un inspector li fan això per marxar, però Saura tampoc estava en el gabinet de crisi quan es va crear", va afirmar.

ferran gómez. El màxim responsable de l'Àrea Bàsica Policial ha estat suspès de sou i feina per haver abandonat suposadament el seu lloc de treball durant la nevada.