La jornada "Com pujar la vostra empresa al tren de les tecnologies" (gratuïta però de places limitades), se celebra el dia 21 a l'Hotel Gran Ultònia de Girona i vol reflexionar sobre les oportunitats que les noves tecnologies donen a les empreses. Fàbrega n'és un dels organitzadors.

No sé si tal com estan les comunicacions fèrries a Girona, hi ha gaires ganes de pujar a trens, encara que siguin de tecnologies...

(Somriu) Precisament es tracta de no haver d'agafar el tren per anar a Barcelona a buscar proveïdors informàtics, perquè a Girona n'hi ha, i de molt bons.

L'empresa que perd aquest tren de les tecnologies, podrà pujar al següent?

És probable que ja no hi hagi següent tren. O que si n'hi ha un, sigui xinès o indi. Més val pujar a aquest, al d'ara.

És un tren massa ràpid per a alguns empresaris, sobre tot de certa edat?

No, perquè a totes les empreses hi ha gent jove. Segur que n'hi ha algún que està al Facebook. I navegar per Internet i enviar correus ho fa inclús la gent gran. No és qüestió d'edat, sinó de ganes.

Si un negoci es posa al dia tecnològicament, no quedarà aviat desfasat?

Si fa la inversió i se n'oblida durant 10 anys, sí. S'ha d'invertir constantment, però inversió significa que no són diners llençats. La informàtica no és una despesa, sinó una inversió que fa més productiu el negoci.

Les pàgines web de moltes empreses no són gaire més que una foto.

És un dels grans problemes, les pàgines web mal fetes. Un altre són les que estan ben fetes però no estan ben posicionades al Google o no estan ben promocionades. A Girona venen per Internet menys del 25% de les empreses. No utilitzen aquest canal.

Com estem en comparació amb altres països?

Bastant més endarrerits que els països amb els quals ens hauríem de comparar. A Girona, encara avui, el 6% de les empreses ni tenen connexió a Internet. És com no tenir telèfon.

Què aporten les xarxes socials?

Són una gran oportunitat per a les empreses. Són un aparador bestial. Per exemple, aquesta jornada l'hem convocat per molts canals, i d'on hem rebut més respostes és de Facebook.

Però entre nosaltres: les xarxes socials no estan disminuint el rendiment dels treballadors?

També es perd temps a la cafetera, o sortint a fumar. No crec que la productivitat depengui de si es connecten al Facebook o a La Caixa per comprovar el saldo.

A la jornada es parlarà de "Nous models de negoci a la xarxa". Es refereix a la venda de Viagra?

Home, jo en rebo molts, d'aquests. I també d'allargament del penis. Però la jornada va més enfocada a conscienciar les empreses gironines que hi ha molt camí per córrer i tenen moltes oportunitats. Que sàpiguen que no han perdut el tren , encara.

Una altra ponència tracta de "L'oficina sense paper". A vegades m'hi trobo en algun bar i és molt molest.

He, he. Avui es pot facturar i gestionar l'oficina electrònicament, no cal paper. Aquesta és la tendència. I els arbres ens ho agraeixen.