Girona comença a fer olor de flors. De mica a mica es van sabent més detalls de la 55a edició de Girona -Temps de Flors que se celebrarà del 8 al 16 de maig. Les entitats organitzadores i l'Ajuntament de Girona van explicar ahir els primers aspectes de l'exposició floral, que cada any inunda la ciutat de visitants.

La gran novetat d'aquesta edició serà l'obertura al públic de l'església de Sant Feliu, on hi haurà un muntatge floral. L'església ha acabat recentment les obres de restauració on a més de netejar les parets de la nau, s'han recuperat pintures a les claus de volta d'alt nivell artístic. L'alcaldessa, Anna Pagans, va assenyalar que Temps de Flors servirà per donar a conèixer aquest espai emblemàtic, "que ja està a punt per ser admirat". També hi haurà un muntatge a la plaça dels Apòstols -una de les entrades de la Catedral-. Es tracta d'un altre dels espais que s'incorpora a l'esdeveniment floral.

Una altra de les novetats serà l'obertura de la casa del número 3 del carrer Nou, coneguda com la casa Xavier Piña, on després d'unes reformes, han tornat a fer-se visibles les restes del que havia estat la capella del convent de Sant Francesc, com ja succeeix en altres establiments propers. Durant la mostra, es decorarà el local on, entre altres elements, es podran veure veure dos escuts originals.

La mostra floral constitueix un esforç que s'inicia ja el mes d'octubre, tal com van voler recalcar ahir dues de les grans impulsores de l'exposició floral, Rosa Labayen i Montse Galí. Josep Tarrés exemplificava la importància d'aquests dies per a la ciutat tot indicant que "són els dies grans de Girona, quan Temps de Flors és el gran vestit de flors de la ciutat".

La regidora del Barri Vell, Isabel Salamaña, va ressaltar que l'exposició de flors de Girona és una "festa cívica impulsada pels ciutadans", i va tenir un record per a un dels organitzadors mort fa poc, Fidel Martí.

patrimoni al descobert. Temps de Flors incorpora algunes novetats que provocaran el gaudi visual per la combinació entre el patrimoni artístic i els muntatges florals. Per una banda l'església de Sant Feliu, reformada fa poc. Per l'altra, al carrer Nou número 3 hi haurà un aparador decorat amb flors amb restes del convent de Sant Francesc, que han reaparegut després de la reforma del local.