Albert Guinovart interpretarà al piano algunes de les seves composicions a la Fontana d'Or de Girona, dins el cicle Diàlegs, a més de conversar amb el públic assistent a l'acte. A partir de les 7 de la tarda, l'intèrpret i compositor participarà en aquesta activitat del Centre Cultural de Caixa Girona. Pianista i compositor d'obra simfònica, teatral i de sèries televisives com Nissaga de poder, Mirall TrencatEl cor de la ciutat, respondrà les pregunes del assistents de manera que es generi un diàleg entre el públic i l'artista. Com a pianista, Guinovart ha tocat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, o Franz Liszt de Budapest.

A les 8 de la tarda a la sala La Planeta, i per quart any consecutiu, arriben els concerts de músiques tradicionals i del món d'Arrels d'Arreu. Dotat d'una veu aspra, una feliç unió entre tècnica i emotivitat, i envoltat per uns músics virtuosos, Carles Dénia aprova amb una nota altíssima el repte de reinterpretar el repertori folklòric valencià. Cants de batre, fandangos, boleros i cant d'estil conformen el seu primer disc, on mostra una nova estètica allunyada del folklorisme i proposa l'actualització de les formes musicals per assolir una vigència que altres músiques d'arrel popular han aconseguit. Tindrà lloc a la Sala La Planeta (5 i 3 ?).

La sempre controvertida periodista Pilar Rahola visitarà Girona per presentar, a les 8 del vespre, al Centre Cultural de la Caixa Girona-La Fontana d'Or, el seu llibre La màscara del rei Artur (La Magrana). Antoni Puigverd, periodista i escriptor, conversarà amb l'autora sobre aquesta polèmica biografia del president de Convergència i Unió. Ho organitza la Llibreria Empúries.

A les 10 de la nit, a la sala La Planeta, representació de tres peces breus escrites per autors de la Plataforma de Dramatúrgia de les Comarques de Girona, i dins el cicle Diàlegs a quatre bandes. Aquest divendres serà el torn de Satori Park de Ferran Joamiquel, Morir sense morir de Miquel Verdaguer, i Granes de Josep Pujol i Coll. El preu de l'entrada per a l'espectacle serà de 5 euros.

A les set de la tarda, a l'Auditori de Girona, concert amb temes i variacions populars a càrrec de la Cobla Ciutat de Giona. Aquest concert tanca el cicle de "Música per a cobla" amb un programa integrament format per sardanes inspirades en cançons populars i tradicionals: El gegant del pi, La filadora, El cant dels ocells... Preu de l'entrada, 10 euros.

Alguns encara recordem un mític concert de John Mayall l'any 1979 al Pavelló d'Esports de Barcelona on, arran d'un problema elèctric, la banda que l'acompanyava va haver d'abandonar l'escenari i ell, amb un impressionant solo d'harmònica de més de vint minuts de durada, va salvar el concert. L'endemà ens vam assabentar per la premsa que un dels membres de la banda havia mort d'una enrampada. Aquell que en aquell llunyà any 1979 ja era un mite, els records del qual es barregen amb l'esclat de la transició a la democràcia, actuarà diumenge a Girona. Nascut el 1933, la seva banda durant quaranta anys, The Bluesbreakers, es va convertir en una autèntica escola de blues per la qual van passar alumnes tan especials com Eric Clapton, Jack Bruce, Mick Taylor, Mick Fleetwood, Peter Green o Blue Mitchell, entre molts altres. Conegut com el padrí del blues britànic, el 2008 va tancar l'etapa dels Bluesbreakers per iniciar, només un any després, una nova aventura amb The New Band, amb la qual el veterà bluesman segueix demostrant la seva vitalitat imparable, com el públic gironí podrà comprovar diumenge a partir de les 8 del vespre a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona.