L'alcaldessa de Girona assegurava avui fa una setmana que "aquest és un cas clar de violència de gènere", en referir-se al succés mortal patit per una dona ucraïnesa al barri de Sant Pau, però els fets semblen haver tret la raó a Anna Pagans. I és que la noia que va precipitar-se al buit des d'una sisena planta del carrer Riu Ser no havia estat mai parella del seu suposat agressor i, per tant, no és un supòsit de violència de gènere sinó que es tracta d'un homicidi comú. Tant és així que el cas l'ha seguit instruint el jutjat que estava de guàrdia (Instrucció 4) i no pas el jutjat exclusiu de violència de gènere (que s'encarrega només d'aquelles agressions perpetrades per homes contra dones amb qui tenen o han tingut una relació sentimental). El cert és però que si no va haver-hi mai una relació estable entre Olena Kaplina i el seu agressor no va ser perquè aquest no ho volgués sinó que, tot al contrari, feia temps que ell la rondava. Així ho explica Oleg Ninua, un ucraïnès de 48 anys que era la parella sentimental de la víctima i que feia dies que la sentia queixar-se de l'assetjament a què la sotmetia Hafid Chatar.

A Oleg Ninua se li trenca la veu quan parla de la seva xicota i demana que "no escriguis res dolent d'ella perquè era una bona noia. Ara volia tenir fills". Olena Kaplina era natural de la ciutat de Poltava i feia temps que vivia a Girona (al carrer Narcís Blanch, molt a prop del lloc on va morir). Netejava diversos pisos i, sobretot quan anava al Riu Ser, topava amb Hafid. Es van conèixer fa temps perquè ella anava a un locutori per trucar al seu país i "ell era sovint per allà i sempre li deia coses i li demanava el número de telèfon". El seu xicot apunta que víctima i agressor es coneixien però, diu ell, no havien intimat mai. Explica també que "quan l'Olena venia amb mi ell no s'atrevia mai a dir res però quan anava sola sempre la molestava i la perseguia. Em deia "aquest noi em busca"".

El dia que ella va morir Oleg Ninua no era a Girona "jo era fora buscant feina però l'havia trucada aquell matí per saber com estava". La trucada va fer-la pels volts de les deu. Mitja hora després ella jeia morta al mig del carrer.