La comissió d'investigació del cas Palau al Parlament de Catalunya ha acabat amb la votació de les conclusions, en les quals els grups que donen suport al Govern han imposat la seva majoria. Mentre els nacionalistes es queixen que en aquest cas ells han posat els compareixents i els socialistes estan posant els imputats, el tripartit ha considerat provat que després d'escoltar tot el que s'ha dit i d'analitzar la documentació a la qual han tingut accés hi ha "dubtes raonables" del finançament irregular de CDC.

De la seva banda, l'Oficina Antifrau -a la qual els grups van encarregar que fes públiques les seves pròpies conclusions- ha ampliat l'ombra del dubte i ha denunciat que és el conjunt dels partits els que han creat o aprofitat estructures "la funció de les quals és obtenir fons no permesos per l'ordenament jurídic" de forma irregular o il·legal.

Aquesta és la segona comissió d'investigació que s'ha fet al Parlament aquesta legislatura. De la primera, la de l'incendi d'Horta de Sant Joan, se'n van treure un seguit de recomanacions per tal de millorar la lluita contra els incendis i per tal de fer tot el possible per evitar que es torni a produir una desgràcia com la que va costar la vida a cinc bombers. De la comissió d'investigació del cas Palau els partits haurien d'haver estat capaços d'arribar a compromisos per regularitzar i fer transparent el seu finançament, però l'únic que els ha preocupat ha estat la direcció en què ha bufat el vent un cop han encès el ventilador.