Una activa tempesta elèctrica va afectar Girona la nit de dilluns a dimarts, on la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del Servei Meteorològic de Catalunya va registrar 2.020 llampecs. La majoria van caure entre l'Alt Empordà i la Selva, que es van endur gairebé la meitat (971) de tots els llamps comptabilitzats pel Meteocat a la demarcació gironina.

A tot Catalunya, aquest servei del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat va mesurar 8.079 descàrregues -càlcul al qual es dóna una fiabilitat del 90% i que només té en compte aquelles que van del núvol a terra. Els xàfecs i l'activitat elèctrica es van iniciar al terç oest del país però va anar avançant cap a la costa i, al llarg de la tarda i la nit, va escombrar les comarques gironines. Tot i continuar els cels mig ennuvolats, la tempesta ja s'ha allunyat.

La incidència dels llampecs al Ripollès, el Baix Empordà, la Garrotxa i el Gironès també va ser destacable, ja que se n'hi van detectar entre 259 i 172; el recompte de llamps a la Cerdanya i el Pla de l'Estany mostra xifres més allunyades, encara que cal tenir present la poca extensió territorial d'aquestes comarques.

La tempesta elèctrica va ser el fenomen meteorològic més espectacular de la nit de dilluns a Girona, però a primera hora de la tarda i del vespre el protagonisme va ser per a les pluges.

En un breu impàs de temps, a la ciutat de Girona van caure més de 28 litres per metre quadrat, gairebé la mateixa quantitat que va caure entre el 15 de juny i l'1 d'agost, amb un total de 29,3 litres. Al juliol només es van comptabilitzar 6,2 litres i la resta de precipitacions es van produir al juny, amb 17,6 litres el dia 18, el més plujós del mes. Dilluns, el gruix de la pluja es va concentrar entre les 3 i dos quarts de 4 de la tarda (12,4 litres) i entre dos quarts de 10 i dos quarts d'11 del vespre (10,7 litres).

Sortides de bombers

Malgrat la intensitat de les precipitacions, l'aigua només va provocar dues sortides dels Bombers: a Figueres, poc abans de les 10 del vespre, perquè el clavegueram del carrer Salvador Espriu tenia problemes per engolir l'aigua; i a Vilafant perquè un cotxe tot terreny no podia circular.