Els veïns de Castellfollit, ahir al matí, defugien les preguntes dels periodistes sobre la identitat de Joan Vila. "És un bon noi", deien, mentre continuaven el seu camí. Un home va respondre a la pregunta sobre la causa del concepte de bon noi."No havia tingut mai cap problema amb ningú, saludava tothom i es preocupava per la salut de la gent gran", va aclarir, en tant que feia senyals de no voler dir res més.

Al bon concepte sobre Vila s'hi afegeix que és l'únic fill d'una família treballadora i honrada. Per això, els veïns es mostraven sorpresos i tristos. La seva hipòtesi coincidiaque la intenció final de Joan Vila era la d'ajudar.

Segons els veïns, va tenir una infància similar a la dels altres nens del poble. Així va anar a escola, va aprendre a nedar i va sortir amb els amics. La seva vocació inicial era la de perruquer. Va aprendre l'ofici en una prestigiosa perruqueria del centre d'Olot. Ja bon professional, va obrir una perruqueria en societat a Figueres. L'establiment va funcionar una temporada fins que per alguna causa al voltant del 1995 va tancar.

En aquest punt es va produir un trencament a la vida professional de Vila perquè, segons veïns, va deixar l'ofici. Així va treballar a la cuina del Casino de Peralada. També expliquen que va treballar en altres empreses.

A principis del 2005, va començar a treballar a la Caritat. Durant temps, va treballar tota la setmana, però en els darrers mesos només ho feia els caps de setmana.

Segons va explicar el gerent de la Caritat era un empleat modèlic. El va definir com un home que es preocupava pels interns i feia el seu treball el millor que li era possible. "N'estàvem contents", va dir Sala. El gerent va apuntar que si haguessin tingut el més mínim indici o sospita de les accions de Vila l'haurien acomiadat. Sala va valorar que Vila era una persona que millorava la seva formació perquè dedicava les hores lliures a estudiar infermeria.

Sala també va explicar la commoció que ha provocat el cas entre els companys de feina. "La gent que treballava amb ell s'ha trobat de la nit al dia que el seu company era una persona amb problemes greus".