La Guàrdia Civil va detenir el 19 de novembre a Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, un narcotraficant i traficant d'armes internacional, Marc Andrei, de 69 anys, fugit de França fa uns catorze anys que s'havia establert amb una identitat falsa a la Costa Brava. L'individu, que hauria estat un important cap de la màfia marsellesa, vivia des de fa deu anys a la comarca, primer a Roses i després a Empuriabrava, on es va localitzar un arsenal d'armes.

Una vegada més les característiques de la marina, tant la de Santa Margarida de Roses, com la d'Empuriabrava, amb nombrosos estrangers i molt turisme, ha servit de refugi a un delinqüent evadit de la justícia. En aquest cas es tracta d'un ciutadà francès que, segons els consta a la Guàrdia Civil, hauria estat una figura important dins l'organització criminal de la màfia marsellesa dedicant-se durant anys principalment al tràfic de drogues. En una gran operació policial contra el narcotràfic va ser detingut i jutjat per les autoritats franceses. Marc Andrei va ser condemnat llavors a 20 anys de presó, però va aconseguir eludir la justícia. Va fugir del país per establir-se més tard a la Costa Brava.

Roses hauria estat la seva primera destinació, segons ha pogut esbrinar la Guàrdia Civil residia a la zona dels canals de Santa Margarida i des de fa uns anys a un xalet del carrer Carmençó d'Empuriabrava, a tocar el sector Requesens, a prop d'una de les principals avingudes, la Joan Carles I. Residia amb una identitat falsa, vivia amb la seva dona i feia activitats normals. Això és el que va esbrinar la Guàrdia Civil durant les investigacions.

L'operació va començar quan van tenir coneixement, a través de les autoritats franceses, que l'individu, pertanyent a una organització criminal de tràfic de drogues i armes es podia està amagant en un punt proper a Roses. La Guàrdia Civil va començar les investigacions i van trobar Marc Andrei. Per les característiques físiques coincidia amb la persona que estaven buscant. Es va iniciar un operatiu de vigilància que va permetre'ls saber quin tipus de vida portava i amb qui es relacionava. L'home feia activitats normals i tenia contacte amb altres ciutadans francesos dels dos municipis on hauria residit, a Roses i Castelló. Es creu que en aquest moment no mantenia l'activitat delictiva, almenys dins una organització criminal.

S'havia proveït, per mantenir-se ocult i passar desapercebut, d'una identitat falsa. Quan els agents van poder aconseguir les empremtes es va poder contrastar amb les de l'ordre europea. Una vegada certificat que es tractava de Marc Andrei es va procedir a detenir-lo.

Posteriorment es va escorcollar el domicili on residia amb la seva dona, que no va ser detinguda. A l'interior de l'habitatge es van trobar armes i substàncies estupefaents, 90 grams de marihuana. Respecte les armes, van trobar-se cinc pistoles, dues de les quals de bales (de la marca Browning's del calibre 7,65, i del 6,35, amb carregadors i munició). Una tercera era de fogueig, una d'aire comprimit i una de bengales d'ús marítim. També es van trobar altres tipus d'armes, dos revòlvers (del calibre 32 i 44), armes blanques i prohibides, i una defensa elèctrica. Entre l'armament hi havia nombrosa municipió, fins a 200 cartutxos del calibre 22.

La Guàrdia Civil va instruir diligències al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, que va traslladar el detingut a l'Audiència Nacional per tramitar-ne l'extradició.