Ingrid Rahola (Girona, 1984), juntament amb la seva amiga Glòria Salomó Bosch (Girona, 1984), ha posat en marxa Llagurt, una botiga on venen iogurt condimentat amb fruita, fruits secs o altres elements com ara xocolata. La botiga va obrir-se a l'octubre i treballen per obrir-ne una segona a Platja d'Aro. L'Ingrid, que es considera "emprenedores" amb la Glòria, explica que tenen peticions per obrir més Llagurts a Barcelona i Canàries, com una franquícia. Peticions que estan estudiant mentre impulsen el seu negoci en què treballen amb iogurt ecològic.

Quin nom és Llagurt?

Amb el nom volíem aportar connotacions, de tradició, un sentit sa perquè és com les àvies diuen al iogurt. És com "els macarrons de l'àvia", que tenim la idea de sans i bons; doncs els "llagurts".

Com va néixer Llagurt?

La Glòria i jo sempre hem volgut muntar alguna cosa per tenir un projecte personal, però no trobàvem la idea en què creiéssim. A l'estiu, la Glòria va anar a Chicago i va veure que les iogurteries eren un projecte que podria interessar-nos portar-lo aquí ja que aquí no n'hi havia i allà funcionen molt bé. M'ho va explicar i em xocava una mica perquè era nou per mi i no sabia si embarcar-m'hi. Però la vaig veure amb tanta il·lusió i que ho veia tan clar, que vaig dir "som-hi". La Glòria va tornar a l'agost, vam trobar el local, al setembre es van fer les obres i a l'octubre obríem. Va ser dit i fet.

Un fet que destaqueu és que només treballeu amb iogurt ecològic...

La idea era buscar un iogurt que ens agradés combinat amb la llet, que és en què consisteix el iogurt gelat. Vam provar diferents iogurts i per gust ens va agradar molt el de la Selvatana, que a més és ecològic i és un valor afegit. Nosaltres volíem un producte bo i sa i que tingués bona sortida. Sí que podríem tirar d'un iogurt més de "batalla" o de bric, però no ho fem perquè no hi creiem. El que volem és que sigui sa i que quan ho venem sentim que és cert; perquè per enganyar, no ho faríem. Podríem utilitzar productes més barats i hi guanyaríem més; però la nostra idea és arribar al punt humà, a oferir qualitat, que hi ha gent que la valora i a d'altra els és igual. La Selvatana no té ni colorants ni conservants. I, amb l'altra llet que treballem, de Lletllet (per fer el iogurt gelat) és de la vaca fresca de cada matí. La fruita també és fresca (instants abans de fer l'entrevista, l'Ingrid estava pelant kiwis).

També anuncien el iogurt com un producte saludable, en quin sentit?

Bé, si es compara amb d'altres productes com ara el gelat, el iogurt en general engreixa menys i té menys calories. El iogurt ecològic, a més, té menys greixos i no porta conservants, per tant, és molt més sa per al cos.

Així, seria un bon alternatiu a les postres nadalenques de torrons i polvorons?

Sí. De fet, i aprofitant que en fem per emportar, hi ha molta gent que ens ha fet encàrrecs per Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any. Per la fred d'aquesta època, és ven més el iogurt natural, que també és divertit pels diferents productes que hi pots posar a sobre.