Les entitats d'immigrants de Salt van decidir ahir al vespre sumar-se a la convocatòria de la manifestació silenciosa en favor de la convivència que està programada per demà a les 12 del migdia. Encara que la mort del jove marroquí és molt recent i hi havia un cert temor entre els diferents col·lectius, finalment es va apostar per anar tots a una. La portaveu de les entitats, Francesca Terrón, va assegurar que també estan rebent el suport d'organitzacions d'arreu del país.

Francesca Terrón va assegurar que la protesta té "més sentit que mai". "Dissabte hem de veure un poble unit perquè fets amb un final tan tràgic com aquest no tornin a succeir", va afirmar la portaveu, que assegura que tothom està consternat per la mort del menor. Segons Terrón, la mort del jove és un fet molt trist que tot Salt lamenta i, per això, lluny de desconvocar la manifestació, volen que sigui un èxit. De fet, diverses organitzacions d'immigrants ja van confirmar ahir l'assistència i estan rebent suport d'entitats d'arreu del país.

"Lamentem moltíssim la mort del noi", va explicar Terrón, que sosté que precisament per aquest final tràgic encara pren més sentit el lema de la manifestació. Per Terrón, es busca unir la veu de tots els veïns a favor de la convivència. El missatge és clar: "Volem viure a Salt en pau i bé" i Terrón creu que la mort del jove demostra que cal unir esforços contra la violència. Els col·lectius implicats volen que la manifestació sigui el punt de partida per construir un nou marc de relacions i acabar amb la ?delinqüència i el vandalisme a la vila.

La majoria dels comerços del sector centre de Salt han penjat cartells als aparadors fent una crida a participar a la manifestació. Els comerciants es plantegen abaixar les persianes el dissabte per poder participar en la mobilització. "Dissabte més que mai hem de veure el poble unit, cívic i que aposta per la convivència. És la imatge que volem projectar al món perquè fets com aquests no tornin a succeir", va explicar la portaveu de les entitats.

El reforç policial continua a la vila. Als carrers hi patrullen constantment tant Mossos com Policia Local. El temor és que la mort del jove desencadeni més protestes. Terrón va explicar que la solució per rebaixar la tensió no és suspendre la convocatòria. "Esperem que res perjudiqui el bon desenvolupament de la manifestació i la unió", va concloure.