La Sindicatura de Comptes també assenyala que la Diputació de Girona va fer durant l´exercici de 2008 dues operacions d´intercanvi financer sense que fossin aprovades per cap òrgan de govern i sense que comptessin amb cap informe d´Intervenció. A més, aquests moviments no s´incouen en la Memòria del Compte General de la Diputació.

Les operacions van realitzar-se, segons la Sindicatura, per assegurar el risc de les variacions produïdes en el tipus d´interès. Concretament, totes dues van generar un ingrés financer de més de 46.000 euros, ja que l´interès pagat pel banc a la Diputació va ser superior als interessos que aquesta havia pagat a l´entitat financera. Aquests ingressos van quedar correctament registrats a comptabilitat.

D´altra banda, però, Sindicatura també ha demanat informació a les entitats financeres sobre aquestes operacions. La valoració realitzada per aquestes entitats a finals de 2008 mostra una posició desfavorable d´un import de 2,3 milions, a causa de les previsions actuals sobre l´evolució dels mercats financers. Aquesta valoració hauria d´aparèixer en la Memòria.

Contractacions independents

A més, Sindicatura adverteix que aquestes contractacions es van contractar independentment, sense que estiguessin associades a cap operació d´endeutament, de manera que l´organisme no pot identificar quin és el risc que volien cobrir. En aquest sentit, l´organisme assenyala que aquest punt s´hauria hagut de clarificar.