Desenes de mítings, rodes de premsa, passejades i reunions amb sectors de diferents àmbits van omplir l'agenda dels últims 15 dies dels candidats a l'alcaldia de Barcelona, i és inevitable que en tantes hores es produeixin anècdotes que han acolorit una campanya amb poques sorpreses.

Per exemple, l'autobús de campanya de l'alcalde va ser el protagonista d'un petit ensurt quan, el mateix dia en què Hereu era a punt de presentar les seves propostes per impulsar un taxi elèctric a la ciutat, va xocar en cadena per culpa d'una brusca maniobra d'un vehicle que el precedia.

Tan segur està Xavier Trias (CiU) i el seu equip de la victòria el 22 de maig que, a meitat de campanya, per amenitzar un dels seus mítings, una coral formada per persones de la tercera edat li va cantar l'"Al·leluia", com a presagi que diumenge que ve CiU posarà fi a 32 anys de governs socialistes a Barcelona.

El candidat del PPC, Alberto Fernández Díaz, fent gala del seu caràcter "previsible", va dissenyaruna campanya idèntica a les dues anteriors en convocar la premsa pràcticament als mateixos llocs que el 2003.

Gomà va mostrar la seva passió pel FC Barcelona, i fins i tot es va atrevir a pronosticar que el seu estimat club guanyarà la seva quarta Champions per 2 a 1, amb gols de Messi i Iniesta. I al mercat de la Llibertat de Gràcia els dos primers candidats d'Unitat per Barcelona,Jordi Portabella i Joan Laporta, es van posar a vendre tomàquets per trencar el tòpic que els polítics només venen vots.