La Diputació de Girona disposa de diversos òrgans col·legiats, com la Xarxa local de municipis gironins Xaloc i l'organisme de salut pública Dipsalut, per als quals ahir es va aprovar el nomenament de dos gerents. Pel que fa a la resta, el ple de la Corporació provincial va acordar quins seran els seus representants i va designar vocals per al Consorci de les Vies Verdes de Girona, la Fundació Casa de Cultura de Girona, el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Patronat Francesc Eiximenis.

En aquest últim, el ple celebrat ahir va acordar nomenar quatre diputats de la comissió Informativa de Cooperació Local, Cultural i Acció Social, encapçalats pel vicepresident Xavier Soy. Ell mateix obre tres grups més de cinc diputats ques'han proposat per representar la Diputació tant al Consorci de les Vies Verdes com a la Casa de Cultura i al Conservatori.

Pel que fa al Patronat de Turisme, en el mateix ple es va aprovar la proposta que el mateix president de la Diputació, Jaume Torramadé, i els diputats Joan Giraut, Pere Vila -integrants de l'equip de govern-, Maria Teresa ?Ferrés i Lluís Sais -de l'oposició- formin part de la Junta general de l'organisme.

Abans de nomenar els nous vocals per a cadascun dels organismes autònoms, en la sessió d'ahir també es va aprovar deixar sense efecte els representants actuals, designats per l'anterior govern de la Diputació de Girona. En el ple equivalent al celebrat aquest divendres, l'anterior govern provincial -ara fa quatre anys- també va aprovar el nomenament d'un gerent per al Consorci de les Vies Verdes o d'un director per a la Casa de Cultura de Girona. P.T.V. girona