Cap de setmana d'aigua a bots i barrals arreu de les Comarques Gironines. En tres dies s'han superat de llarg els 100 litres per metre quadrat a diversos indrets i, només ahir, a La Jonquera es van arribar a registrar 142 litres per metre quadrat. Les pluges es van concentrar sobretot a la costa i a les capçaleres dels rius, per la qual cosa els serveis d'emergència estan en alerta davant la possibilitat que es pugui desbordar algun riu.

Pel que fa als registres d'ahir, quan pràcticament va ploure tot el dia, a l'àrea urbana de Girona van caure més de 70 litres per metre quadrat. A Cassà de la selva, 61. Registres similars van tenir al Baix Empordà, on cal destacar els 70 litres per metre quadrat que van caure a Verges, els 52 de la Tallada d'Empordà o els 48 de Castell d'Aro.

A l'alt Empordà la pluja també va caure amb força intensitat sobretot a la zona del Cap de Creus i a la part nord de la comarca, on es va desbordar alguna riera. La Jonquera es va endur la palma amb 142 litres per metre quadrat només ahir. A Espolla es va fregar la ratlla dels cent i a Portbou van arribar als 62 litres per metre quadrat.

A la Selva, Vilobí d'Onyar va registrar 42 litres per metre quadrat i també va ploure amb intensitat a la zona de la costa entre Lloret i Blanes, sobretot la matinada de dissabte a diumenge.

A la Garrotxa i el Pla de l'Estany els registres van ser més moderats, amb 19 litres per metre quadrat a Olot i també 19 a Banyoles.

A les capçaleres del riu Ter, a Núria i Ulldeter van caure més de 60 litres per metre quadrat.

Pluja sense parar

La rellevància del temporal d'ahir no rau tan sols en els registres de diumenge sinó en els de tot el cap de setmana, on ha plogut quasi ininterrompudament i s'han superat en la majoria de comarques els cent litres per metre quadrat.

Per exemple, a Núria, en tres dies s'han acomulat 145 litres per metre quadrat.

A l'Alt Empordà, Espolla ha arribat als 117 litres per metre quadrat.

Al Baix Empordà, Torroella de Montgrí i Castell d'Aro han arribat a la ratlla dels cent i a l'àrea urbana de Girona, a Fornells, en tres dies hi han caigut 131 litres per metre quadrat. També al Gironès, a Cassà s'han registrat els 136 litres per metre quadrat.

El mar esvalotat

El temporal també es va deixar sentir amb força al mar. La Costa Brava va tenir forta maregassa, amb onades de més d'un metre d'alçada. Al Cap de Begur va ser on les boies del Servei Meteorològic de Catalunya van detectar l'onatge més elevat, de més de 3 metres.

A Blanes, a la balisa situada a l'altura de la desembocadura de La Tordera, les onades van arribar als 2 metres d'alçada. De fet, Protecció Civil va advertir d'aquesta forta maror a tota la zona de la Costa Brava.