Aquest mes de novembre la Casa de la Música de Salt - Girona i el Museu del Cinema, tornen a oferir una nova edició de la mostra de documental musical, Music & Films. La mostra arriba a la cinquena edició i compta amb la col·laboració del Beefeater In-Edit 2011 (Festival de Cinema Documental de Barcelona) i del Cinema Truffaut, la sala que acull les projeccions. El Music & Films arrenca amb la projecció del documental A propósito de Rodríguez. Un documental, protagonitzat per The New Raemon, del director català Sergi A. Minguell. The New Raemon, exlíder de Madee, no ha deixat de parlar en les seves cançons de temes recurrents en la seva etapa anterior, com la solitud, l'angoixa i, en definitiva, el "no estar bé". En aquest extens i intimista documental veiem l'artista per dins, patint el seu art i parlant de la misèria quotidiana. Un retrat fantàstic per conèixer una mica més del peculiar món de The New Raemon. La mostra també tindrà com a protagonistes Joe Strummer, que va ser líder de la banda The Clash, els bascos Berri Txarrak i el cantautor Bob Dylan.

Des d'avui i fins al proper dia 14 de novembre, s'executarà la primera part de les obres de millora de l'asfalt del tram de l'N-260 corresponent a la població de Sant Joan de les Abadesses. Aquesta fase inclou el fresatge de la travessia des del seu inici a la Coromina del Bac fins al Pont Nou. La carretera no quedarà tallada en cap moment perquè la repavimentació no es farà als dos carrils a la vegada, però els accessos als barris s'hauran de fer des dels dos llocs de pas habilitats. D'una banda, els vehicles que hagin d'accedir al barri Vell, a la Plana o al centre de la població hauran d'entrar pel carrer Mestre Andreu.

A partir de les 6 de la tarda a l'Espai Caixa de Girona (Plaça Poeta Eduard Marquina núm. 10), es portarà a terme una nova sessió del cicle Converses Pedagògiques, organitzat conjuntament per Tribuna de Girona i els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona. La tercera de les quatre sessions que configuren el programa anirà a càrrec Jaume Fàbrega i Joaquim Bosch i portarà el títol "Empresa i formació professional". Les places són limitades i es requereix inscripció prèvia.

A partir de les 10 de la nit a l'Ateneu Bar de l'Auditori de Banyoles, el cantautor Carles Ribot presenta "Vergesdosmiladéu", el seu primer treball discogràfic, gravat al seu propi estudi. Aquest intèrpret versàtil treu a la llum un material enregistrat durant els dos últims anys en què predomina el pop-folk amb arranjaments d'electrònica i on aflora, sobretot, el sentiment de pertinença al seu poble, un Verges present amb nostàlgia des de la pròpia portada del compacte, il·lustrada amb un dibuix de Maite Martínez.

L'empordanesa Sílvia Pérez Cruz, una de les grans cantants de l'escena musical catalana dels darrers anys, arriba a l'Auditori de Girona per oferir un recital molt emotiu, atès que retrà homenatge al seu pare Càstor Pérez, músic, estudiós i divulgador de l'havanera, just el dia en què es compleix un any de la seva mort. Dotada d'una veu que emociona, càlida, lluminosa i d'aromes mediterrànies, Pérez Cruz combina sàviament la improvisació del jazz, la força i el ritme del flamenc, els melismes del fado i la proximitat de la cançó de taverna.

Andreu Benito, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch i Boris Ruiz són els quatre protagonistes d'aquesta obra teatral dirigida per Pau Miró que s'estrena al Teatre de Salt en el marc del Festival Temporada Alta. Una simple partida de cartes pot arribar a ?desen?cadenar una autèntica batalla campal.

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà presenta a Bescanó el seu explosiu còctel que combina teatre i música. Una proposta que a partir del surrealisme d'inspiració daliniana crea situacions molt sorprenents.