Els Tres Reis d'Orient ja es troben de camí. El dia 5 de gener arribarà a tots els racons de les comarques gironines la comitiva dels Tres Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar perquè cap nen, sempre que s'hagi portat bé, es quedi sense la seva joguina. Tots els pobles de les comarques gironines ja ho tenen tot a punt per rebre les comitives reials. Ja sigui per terra, mar o aire, el que és segur és que la visita dels Reis d'Orient és el dia més desitjat per tothom, i principalment, per als més petits de la casa. Desitjos també n'hi ha de tota classe. Des d'aquella esperada videoconsola, als tradicionals joguets com les nines, els ossos de peluix, el cotxe teledirigit o, en alguns casos, la pau al món i la felicitat dels més estimats. Això sí, els reis són els qui decideixen què es mereix cadascú. Als qui s'han portat be, els desitjos els són concedits, a qui no, el carbó servirà de regal o de lliçó. A Girona, com és un costum de cada any, la ciutat rebrà tota la comitiva al campament reial instal·lat al costat de les muralles. I seguint la tradició, la comitiva arribarà fins a la plaça del Vi, on els reis seran ben rebuts per una multitud de nens i nenes i per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

DILLUNS 2 DE GENER

Els Pastorcills és un espectacle apte per a tots els públics que parodia, en clau d'humor, les tradicionals representacions d'Els Pastorets que es porten a terme arreu de Catalunya en les festes nadalenques. Dos amics que estan sense feina decideixen fer-se pastors així com qui no vol la cosa, per fer un canvi radical en les seves vides, i buscar nous horitzons. Un matí, en despertar-se, estant ja a la muntanya, són víctimes d'un encanteri que els transporta al fantàstic món d'Els Pastorets. Però, i si troben el dimoni...? Què els passarà? Serà a partir de les 6 de la tarda a La Cate de Figueres.

DIMECRES 4 DE GENER

L'Alabama Gospel Choir visitarà l'Auditori de Girona, a partir de les 9 de la nit a la Sala Simfònica, per fer un recorregut per la història del Gospel, una combinació de la part més visceral amb l'essència més espiritual. La formació d'Alabama, integrada per 30 artistes, està lligada històricament al cor Aeolians, una institució fundada l'any 1896 i pertanyent a la Black Seven-Day Adventist, que promou el desenvolupament harmoniós del cos, la ment i l'esperit.

DIVENDRES 6 de GENER

Les festes nadalenques tenen cada any dues cites ineludibles, exceptuant les tradicionals dates de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis. Es tracta de les dues grans loteries de l'any, La Grossa i el seu germà petit, El Nen. Tot i que sempre ha estat a l'ombra de la que se celebra el 22 de desembre, el cert és que aquest sorteig de Reis representa una tradició centenària que fa que milers de ciutadans apostin per tornar a jugar. Si tenim en compte que les expectatives per aquest 2012, segons molts experts, són poc esperançadores, els premis que es reparteixin seran un petit tresor per a moltes famílies espanyoles. Alea jacta est!

DISSABTE 7 DE GENER

Tot i que enguany han començat abans d'hora, a causa de l'actual context de crisi econòmica, i en forma d'importants descomptes que ja s'apliquen des de principis del mes de desembre, la festa de les rebaixes és sempre una oportunitat per comprar certes coses, principalment roba, que si bé no són sempre imprescindibles, les podem adquirir a un millor preu. Alguns experts auguren que el model de rebaixes d'Espanya es troba obsolet, la resta de països del món occidental no celebren aquesta "tradició", i en els propers anys podrien desaparèixer tal i com les coneixem. Haurem d'aprofitar les de 2012, això sí, sense perdre el cap.

DIUMENGE 8 DE GENER

Any rere any, les danses vives i alegres de la família Strauss han conquerit les nostres llars per celebrar l'arribada d'un any nou. L'optimisme d'aquesta música ens anima a començar el 2012 amb entusiasme. L'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Michal Nesterowicz, tornarà a l'Auditori de Girona, a partir de les 7 de la tarda a la Sala Simfònica, per celebrar aquest inici d'any en companyia de les clàssiques i vitalistes obres dels Strauss.