Més de 1.100 persones de la tercera edat de les comarques gironines rebran aquests dies una trucada dels voluntaris de la Creu Roja per donar-los consells per fer front a l'onada de fred. La majoria són gent gran adherida al servei de teleassistència. Els voluntaris els donen consells bàsics com que han d'anar abrigats, han de tenir aliments bàsics a casa i han de comprovar que disposen dels medicaments necessaris per a uns dies. A més, també els fan un qüestionari per saber si tenen tot el que necessiten, si rebran visita o si tenen llum i algun sistema per escalfar-se. Si detecten que algun usuari està en una situació vulnerable, el visiten a casa per atendre les seves necessitats immediates.

Des de dimecres a la tarda els voluntaris de Creu Roja no paren de fer una trucada rere l'altra per comprovar que totes les persones de la tercera edat que tenen servei de teleassistència domiciliària amb l'ONG estan bé i que estan preparats per fer front a l'onada de fred. En total, la Creu Roja té un llistat de més de 1.100 persones grans a qui aniran trucant per donar-los consells sobre com combatre la fred.

La responsable dels programes de gent gran de la Creu Roja a les comarques gironines, Verónica Fara, va explicar que la intenció sempre és prevenir i que els més grans també tinguin constància de la baixada dràstica de les temperatures i es puguin preparar per passar-ho de la millor manera possible.

D'altra banda, el centre d'acollida La Sopa manté el pla d'emergència que va iniciar dimecres ampliant la seva oferta de llits disponibles-que ahir a la nit comptaven tornar a omplir, igual que l'anterior- i repartint mantes, menjar i begudes calentes entre els sense sostre de Girona.