L'excepcional entrada d'aire fred procedent del nord d'Europa farà que, a partir de d'avui, la temperatura baixi en picat i toqui fons durant el cap de setmana -segons va confirmar el Servei Meteorològic de Catalunya-.

La neu ha continuat caient aquesta nit, en diferents punts de les comarques gironines, i són múltiples les imatges com les captades pels lectors de Diari de Girona reproduïdes en aquesta pàgina.

De cara a demà, els models meteorològics indiquen que la temperatura a uns 1.500 metres d'altura, en la vertical de Barcelona, podria arribar als -12 graus, cosa que fa preveure que el termòmetre en superfície durant aquest dia estarà per sota de zero. Per a la ciutat de Girona, el Meteocat anunciava per avui una temperatura màxima de 3 graus i una mínima de -4, que baixarà fins a -6 dissabte.

Pel que fa a la costa, les temperatures oscil·laran dissabte entre els 0 i els -5 graus, a les comarques de la depressió Central de Catalunya i a les valls del Pirineu s'arribaran als -10 graus i en cotes altes de la serralada pirinenca (2.000 metres i més) el mercuri caurà per sota dels -15 graus. Les gelades seran generalitzades i es preveuen molt forts al Pirineu, entre moderades i forts a la resta de l'interior i entre febles i moderades en el litoral.