A partir de 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina de Girona, el catedràtic emèrit Ramon Bayés impartirà la conferència A la recerca de la felicitat en un món de sofriment. Aquesta xerrada forma part del cicle "Viure en serenor en temps de crisi", que organitzen conjuntament Tribuna de Girona i el Bisbat.

A les 8 del vespre a l'Església parroquial de Santa Maria de Blanes, la coral britànica de l'escola de Dodderhill, amb la direcció de Carolina Vinson i Robert Poter, oferirà un recital a base de peces de la música clàssica tradicional, així com de bandes sonores.

Aquest dimarts la tuneladora de la polèmica línia de molt alta tensió (MAT) començarà a treballar per obrir un túnel que ha de connectar elèctricament França i Espanya. Quan finalitzin aquestes obres, que està previst que s'acabin a finals de 2013 per poder posar en marxa la nova xarxa elèctrica a principis de 2014, es duplicarà la capacitat d'intercanvi d'energia entre els dos països.

A partir de les 9 de la nit al Teatre Principal d'Olot, es projectarà la pel·lícula Begginers. Mike Mills dirigeix aquesta comèdia dramàtica que explora la confusió, l'humor i l'amor per mitjà del personatge Oliver Fields, que coneix la irreverent Anna pocs mesos després de la mort del seu pare. Aquesta relació fa que Oliver recordi cada cop més el seu pare qui, després de la mort de la seva dona, amb la qual havia viscut 45 anys, va sortir de l'armari i va disfrutar de la seva forma de ser.

Aquest dimecres, a les 7 de la tarda en Carnestoltes i tot el seu seguici penjaran el pendó al balcó de l'ajuntament de Palamós i es farà la lectura dels manaments d'aquest any. Tot seguit, xocolatada per a tothom i inici de la primera cercavila amb les carrosses d'animació i les colles del Pendó.

L'escriptor i editor Jacobo Fitz-James Stuart Martínez de Irujo, conegut com a Jacobo Siruela, autor del llibre El mundo bajo los párpados (Atalanta, 2011), parlarà de l'univers oníric i el confrontarà a racionalisme modern en la xerrada que oferirà aquest dijous, a partir de les 8 del vespre a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona. Fundador d'Ediciones Siruela, actualment dirigeix Ediciones Atalanta, editorial que va fundar l'any 2005 i resideix en una casa a l'Empordà.

El municipi acull la 4a concentració de Clàssics d'Arbúcies, una jornada gratuïta amb ruta, exposició, esmorzar i una exposició de fotografies de vehicles dels anys 30 - 70 al museu Etnològic del Montseny De la carreta al 600, que s'inaugurarà el dia abans.

A les 9 de la nit a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona, Rosario presentarà en directe el seu darrer treball, Raskatriski, un disc que aposta fermament per la fusió d'estils, que van des de la rumba catalana, passant pel soul, el funky o la bossanova. El nom d'aquest treball té el seu origen en un soniquete d'una rumba que Antonio González El Pescadilla cantava a la seva filla petita, Rosario, quan aquesta era una nena. D'aquest joc de paraules prou singular en surt el nom del nou treball de la petita dels Flores. Seguint l'estela de treballs anteriors de l'artista, el darrer projecte de la petita Flores constitueix una nova aposta per la fusió d'estils: rumba catalana mesclada amb dosis de pop, algunes incursions al soul i el funky i flirtejos amb la bossanova. En aquest disc ens apareix en el disc la Rosario que s'atreveix amb tot. Rosario en estat pur, qui ha escrit la música i la lletra de les onze cançons que conformen el disc. Músics del nivell de Simon Phillips (bateria de Toto) i del percussionista Luis Conte han col·laborat en el nou disc de Rosario, que consolida el camí que l'artista va iniciar el 2008 amb Parte de mí, quan va decidir tornar a compondre cançons.