A les 11 hores, l'Ajuntament de Girona acollirà la presentació del conveni de col·laboració entre la Fundació Banesto i la Fundació Príncep de Girona. L'acte comptarà amb la participació de Francesc Fajula, director general de la Fundació Banesto; Mònica Margarit, directora general de la Fundació Príncep de Girona; i Carles Puigdemont, alcalde de Girona. A més, a la presentació intervindran dos joves YUZZ dels centres d'alt rendiment de Girona i Barcelona, que compartiran amb els assistents la seva experiència dins el programa en un espai de debat on també participarà l'empresari Carlos Barrabés, president de Barrabés Internet i impulsor de l'acceleradora de negocis situada a Silicon Valley StepOne.

La Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes serà escenari aquest dimarts a les 7 de la tarda de la xerrada L'Índia rural i el projecte de la Fundación Vicente Ferrer, a càrrec de Lancy Dodem portaveu del Departament de Comunicació de la Fundació. En el marc d'aquesta conferència s'explicarà el treball que s'està realitzant a l'Índia per part d'aquesta organització que, des de fa anys, treballa per millorar la vida de milions de persones que viuen en situació d'extrema pobresa al país.

En una nova sessió del cicle "Cinema i Solidaritat", el Museu del Cinema acull aquest dimarts a 2/4 de 9 del vespre la projecció del film Battle in Seattle de Stuart Townsend. Un film que explica els esdeveniments que van succeir el 1999 quan, milers d'activistes arriben a Seattle per protestar contra una reunió de l'Organització Mundial del Comerç (OMC): la Ronda del Mil·lenni, que reuneix figures rellevants de l'àmbit polític i econòmic mundial. La pel·lícula pren una visió en profunditat dels personatges durant els cinc dies que van protestar als carrers de la ciutat i que van originar el moviment antiglobalització que des de llavors exigeix als governs la fi de l'imperialisme econòmic i que les persones estiguin per sobre dels diners.

Un virtuós com Ara Malikian podrà recórrer els vertiginosos passatges d'una partitura fonamental en la història de la música: Les Quatre Estacions de Vivaldi. Sens dubte la seva serà una esplèndida versió. Al seu costat l'Orquestra de Cadaqués també recrearà la segona Suite orquestral de Bach en la qual hi ha uns coneguts i difícils moviments finals dedicats a la flauta solista. Serà a les 9 de la nit a la Sala Simfònica de l'Auditori.

Bad Manners, Mr. Review, The Toasters o Dr. Ring Ding són, sens dubte, alguns dels grans noms que van portar la música ska fins al cim més alt, en l'àmbit mundial. Estrelles del ritme jamaicà que aquest proper dissabte es donen cita a La Mirona de Salt en el marc del Rude Cat, festival de música jamaicana. Serà una nit màgica en la qual tots aquells qui fa uns anys ja saltaven pels passadissos de casa seva, tot ballant temes com The street where I'm Living, dels holandesos Mr. Review o el You're Gonna Pay de The Toasters podran reviure aquells sons tant vells com actuals. I és que la música ska no caduca, per molts anys que passin. A ballar i saltar!

Amb el lema de "S'ho volen carregar tot. Els drets laborals i socials", els principals sindicats espanyols han convocat una nova vaga general a tot l'Estat, que se celebrarà aquest proper dijous, 29 de març. L'aturada arriba després que el govern de Mariano Rajoy hagi impulsat una controvertida reforma laboral que, entre altres punts, abarateix l'acomiadament, facilita les rebaixes salarials i recull les situacions que permeten l'acomiadament per causes objectives. Així mateix, introdueix incentius per a la contractació indefinida en forma de bonificacions i d'un contracte específic per a pimes i recupera el límit de dos anys per l'encadenament de contractes temporals. Segons Rajoy, aquest paquet de mesures és necessari per fer sortir Espanya de la crisi econòmica que pateix. Des de l'òptica dels sindicats, aquesta reforma pretén "arruïnar dècades de diàleg social" i destruir la convivència laboral a Espanya, a més de ser injusta amb els treballadors, ineficaç per a l'economia i inútil per crear ocupació. Per aquest motiu estan convençuts de l'èxit i avisen que aquesta aturada serà tan sols el primer pas per lluitar contra la reforma.