Antoni Porras dirigeix el club de networking 6grados i fins i tot ha publicat un llibre sobre aquesta modalitat de dur a terme contactes empresarials. Dimecres vinent a les 8 del vespre ha organitzat un nou networking, al Vanity de Girona.

Diu la promoció que són vostès especialistes en contactes! Mmm, ja se'm posen les dents llargues...

Em sap greu, però es tracta de contactes professionals, de gestionar estratègicament la xarxa de contactes.

Per trobar feina és més important el currículum o tenir contactes?

S'han de tenir habilitats i coneixements, però estic convençut que amb una bona xarxa de contactes és molt més fàcil. Tothom en un o altre moment ha fet o ha rebut una recomanació d'algú.

Per quina raó en l'era d'Internet promouen networkings presencials?

Són també imprescindibles. L'èxit radica en la combinació de l'online i l'offline. I és que molta gent es presenta online d'una manera i quan te la trobes cara a cara la realitat és una altra.

El gel en un networking es trenca elogiant la corbata de qui t'ha tocat al davant?

He, he, quan ets en un networking, un esdeveniment específic per incrementar la xarxa de contactes, és molt important la figura de la persona que rep els participants, els presenta i els connecta. Hi ha llocs que et fan una xerrada i et conviden a una copa, però ningú fa aquest paper d'amfitiró.

Però una vegada presentats: anar per feina o primer frases de cortesia?

És important una pauta, un primer contacte visual, etc. És com si vostè es mira una dona i ella ni creua la mirada amb vostè: no li aconsello fer cap altre pas. Al networking igual, però un cop establert contacte, s'ha d'anar per feina.

Igual que amb la dona, així. El sistema s'assembla molt al de les cites ràpides, on cadascú té set minuts per intentar seduir l'altre.

(Riu) Exactament, és que la idea del networking sorgeix originàriamentd'aquestes cites ràpides per buscar parella. Té dos avantatges: coneixes molta gent i si et toca al davant algú que no t'agrada, saps que als pocs minuts ja ha marxat.

Què és el "guió de l'ascensor"?

Vol dir que en un temps molt breu has de ser capaç de presentar-te, d'explicar què ofereixes, etc.

Als nostres avis els costaria d'entendre, acostumats a concertar-ho tot amb un bon àpat i sobretaula.

El model econòmic ha canviat, el que coneixíem està pràcticament exhaurit. El que ha fet la xarxa és ?equilibrar una mica la balança, ja que dóna l'oportunitat de fer-se present a empreses que tenen molt pocs recursos.

La seva empresa es diu 6grados. Realment tothom està connectat amb tothom amb un màxim de sis persones interposades?

I ara s'ha reduït, es comença a parlar que s'ha reduït a només tres persones. Vostè està a només tres graus de Bill Clinton, per exemple.

Un mocador ja és massa gros, per comparar-lo amb el món?

(Riu) I tant, és espectacular com s'ha reduït el món.