El naixement de la seva filla, amb hidrocefàlia, li va canviar la vida. Va crear Teaming, una acció de col·laboració solidària que dóna suport a causes socials amb microdonacions d'un euro al mes. Més de 1.000 empreses de 40 països hi participen. Recapten 200.000 euros mensuals.

Si algú no té confiança en una ONG perquè ha de confiar en Teaming?

Teaming és una idea. Una eina per a generar fons per a qualsevol projecte social. La gent cada vegada creu més en projectes petits, perquè generen més confiança. com ara ajudar un nen malalt.

I què en treuen els empleats?

No toquen ni un cèntim en estructura o sous. Per això, ja tenim espònsors. Sempre explico la meva història personal perquè en un principi hi havia desconfiança. Jo difonc la idea. Fins ara treballava en altres coses per poder pagar la hipoteca. Ara hem començat el "Teaming 2.0", amb dues grans empreses, Intercom i Everis, que ofereixen com a donació uns equips tècnics. Jo ara formo part d'aquest equip i em dedico tot el dia al Teaming.

Em pot explicar casos concrets?

Cada any triem un projecte. Aquest any hem triat, democràticament, "Cuida'm" de l'Hospital Sant Joan de Déu. Gràcies a un Teaming hem pogut ajudar a operar tres nens de països africans. A nivell d'Internet, un nen que té un càncer i és a Boston...

Un nen de Palamós?

Sí. En Richi. S'ha fet molta campanya arreu perquè es necessiten fons. Un dels familiars ha creat un Teaming i ja són quasi 700 persones que donen un euro al mes. Aquests diners són una ajuda per a la família. Per als viatges, per exemple.

Vostè que va a tantes empreses a demanar que la gent col·labori, creu que qui més té, menys dóna?

Hi ha de tot. La gent "normal" és la gent que no s'ho pensa. Hi ha gent a l'atur que diu: "Un euro al mes, m'ho puc permetre". Però he vist de tot. He treballat amb el Barça, com a assistent personal de Rijkaard i he conegut jugadors i he après que no es pot generalitzar. Una de les claus del Teaming és que tots som iguals. L'únic que es pot fer és donar un euro al mes. Si deixes la quantitat oberta pots generar la sensació que dos euros són poc i cinquanta poden provocar un forat a la butxaca.

Quan algú diu "No", què pensa?

Sempre busco la part positiva. És cert que a vegades m'he sorprès molt perquè és un donatiu simbòlic. Però hi ha empreses que busquen excuses. Les coses negatives les elimino i no discuteixo.

Què li sembla que els famosos tinguin fundacions?

Em quedo amb la part positiva. Per exemple, amb Bill Gates. Té una fundació gran però hi ha qui diu que ho fa per netejar la seva imatge. Encara que fos per això, hi ha uns quants nens que reben una vacuna que abans no tenien. Abans que nasqués la meva filla jo ho jutjava tot. Però hem de preguntar-nos a nosaltres mateixos: "I jo què faig?".

En l'època en què vivim, és més difícil ser solidari?

Els dos últims anys hi ha hagut un increments molt important de Teaming. Les ONG tenen menys subvencions i s'han buscat la vida. També per Internet veig que hi ha gent que participa que és gent que s'ha quedat a l'atur. Crec que la crisi està fent més solidària la gent. Entenen millor situacions difícils quan hi ha un problema.

I si alguna entitat li copia la idea?

Millor! Cap problema. Jo vull que tothom em robi la idea. No he inventat res. He simplificat cosetes que existeixen de tota la vida. Ho he adaptat als temps i li he donat un nom. Una marca.