El proper dissabte, i coincidint amb la Nit dels Museus, els monuments i exposicions florals estaran oberts fins a mitjanit pel públic, iniciativa que es celebra per primera vegada durant la Mostra floral. Des de l'Àrea de Promoció i Ocupació, aprofitant aquest esdeveniment especial, es va impulsar juntament amb les associacions de comerciants de la ciutat, la possibilitat que també els establiments puguin obrir fins a les 12 de nit, en el que ja es coneix com el "Shopping Night" i que durant la setmana del Girona-10 ja va tenir un gran èxit.

De moment, però, els diversos museus de la ciutat participen activament d'aquesta setmana floral, mostrant i realitzant activitats vinculades a Temps de Flors. En concret, els centres fan una visita gui?ada anomenada "Set tresors, set monuments en la història de la ciutat" on cada museu selecciona una peça que no es revelarà fins a arribar al seu espai expositiu i a partir del qual reconstrueixen un recorregut per la història de Girona.

Jornada castellera

Durant el matí d'ahir, es va viure a la plaça del Mercadal de Girona una jornada castellera especial, en motiu del "Girona, Temps de Flors".

Com cada any des del 2007, els Marrecs de Salt, encarregats d'iniciar aquesta tradició, van presidir la trobada, a la qual van acudir també els castellers de Granollers i els Xiquets de Reus. Josep Masdevall, l'encarregat dels Marrecs d'organitzar l'esdeveniment, destacava que per a ells aquesta és una de les actuacions "més importants de l'any" i que l'expocisió floral és una "diada de refèrencia que cal potenciar per donar a conèixer la ciutat".

A més, a la zona de La Copa de la Devesa s'han instal·lat 35 parades i atraccions infantils, en un clar intent "d'apel·lar" al turisme més familiar, buscant diversificar aquesta activitat també en la temporada primaveral. Aquesta fira coincideix amb el replantejament que està fent l'Ajuntament sobre el model de fires de Sant Narcís actual.