El segon premi del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal no va ser matiner. Es va fer esperar tres hores però finalment el 42.260 va inundar de milions dues penyes de veïns d'Ayllón (Segòvia) i d'Aranda del Duero (Burgos), que havien adquirit els seus bitllets a l'administració Loteria Mayte d'aquest segon municipi, íntegre responsable de la venda de les 180 sèries del segon premi i, per tant, de la pluja de 225 milions d'euros que ahir es va escampar per Castella i Lleó. Cadascuna de les sèries del segon premi es dota amb 1.250.000 euros i, en general, els dècims han anat a mans dels veïns de la penya d'Aranda "El chilindrón", i de l'agrupació segoviana "El puntazo". El premi va ser el novè dels 13 grans premis repartits en el sorteig d'ahir.

La penya d'Aranda va comprar personalment els dècims a l'administració, mentre que els de l'agrupació segoviana es van endur 10 sèries a Ayllón per repartir-les entre els socis.El segon premi va alleujar bona part dels veïns de la penya "El chilindrón", afectats per l'ERO d'una empresa. A més, havien intercanviat dècims amb altres penyes d'Aranda, de manera que totes han resultat agraciades. El 42.260, però, també arreglarà la situació als joves integrants d'"El Puntazo", d'entre 25 i 30 anys, que es repartiran 12,5 milions de 10 sèries. L'alcaldessa de la localitat segoviana, Sonia Palomar, va explicar que la crisi havia obligat un dels representants de la penya a tancar el seu restaurant fa dos mesos, de manera que la sort va ser especialment benvinguda, per merescuda. El municipi, de 1.500 habitants, ha rebut en total una pluja de més de 12 milions d'euros.

L'Administració número 2 d'Aranda de Duero, la ja mítica Loteria Mayte, ja està "acostumada" a aquestes alegries nadalenques, perquè el 2001 va vendre el segon premi del sorteig del Nen, i el 2006, també el segon premi del sorteig de Nadal. I a més d'agraciar els abonats que compren sèries senceres de números, alguns dels dècims d'aquest preuat premi s'han venut a poc a poc per finestreta als veïns de la zona centre de la localitat burgalesa o a comerciants que n'han fet participacions, cosa que encara ha suposat una alegria extra per a l'amo de l'administració, José Luis Serrano. El president d'"El chilindrón", l'entitat local que ha escampat la sort, és Bruno i és encara obrer en actiu de l'empresa on es va produir l'ERO que va afectar els seus companys de penya: explica que tots els integrants de la penya, prop de 200, tenen com a mínim un dècim i molts n'han comprat més per compartir amb la família. Cadascun està premiat amb 125.000 euros.

El segon premi esdevé, així, el menys repartit dels 13 números grossos sortejats ahir. I també un dels que es van esgotar i que, per tant, va repartir íntegrament tots els diners amb què estava dotat. Avui, una de les zones d'Espanya més deprimides i assotades per la crisi despertarà veient les coses d'una altra manera.