64804. Aquest és el número que ahir va portar la sort a Olot. Fins a 500.000 euros van anar a parar a la capital de la Garrotxa després que l'administració número 2 (Sant Jordi) -al carrer Sant Pere Màrtir- vengués una sèrie d'aquest tercer premi. Les propietàries de l'administració van apuntar que la totalitat de les deu butlletes es van vendre des de la finestra a persones i a nivell individual. És a dir, els diners estan repartits.

Maria Àngels Gifra i Laura Portas van explicar que fa 2 anys es van fer càrrec de la loteria Sant Jordi i van precisar que aquest premi els fa il·lusió perquè "és el primer premi que reparteixen". Les dues propietàries no podien dissimular la seva alegria. De fet, així ho provaven les ampolles de cava mig obertes que hi havia repartides per tot el taulell. "Quan ho hem sabut, ens hem quedat sense paraules i el telèfon no parava de sonar", explicaven. No obstant, l'establiment té 31 anys d'antiguitat. L'anterior propietària, també present a la celebració, va explicar que ella també havia repartit premis.

Aquest tercer número premiat va ser cantat a un quart d'una del migdia i passades les dues encara no s'havia acostat a l'oficina cap afortunat. "Potser encara no se n'han assabentat", van dir des de l'administració. Qui sí que hi entrava, però, eren els olotins que a aquella hora passejaven pel centre de la ciutat. Riure, abraçades i alegria era la tònica que vivia el local, i les propietàries no van tardar a penjar cartells anunciant que s'havia repartit part de la sort que ha anat a parar a Catalunya en aquesta rifa de Nadal. A dins, copes de cava i telèfons que no deixaven de sonar. Una de les propietàries, Maria Àngels Gifra, mostrava el seu principal desig: "esperem que hagin anat a parar a aquelles persones que més pateixen els efectes de la crisi; elles ho necessiten més". A més, no amagava que ja era hora que la sort toqués a Olot, una ciutat coneguda "per moltes desgràcies". El 2010, la ciutat també va repartir premis de la rifa de Nadal. Aleshores, però, va ser una xifra més modesta: 42.000 euros.

A part d'Olot, el tercer premi de la rifa de Nadal va ser molt repartit arreu de Catalunya. La sort va tocar també a Barcelona, Vilafranca del Penedès, Rubí, Organyà i l'Hospitalet de Llobregat.

Poca sort per la resta

Si bé administracions d'Olot i de Ripoll van tenir la sort de cara en guanyar un tercer i quart premi, respectivament, la resta d'expenedors de les comarques gironines no van tenir prou fortuna i només van repartir premis menors i terminacions. L'administració de loteria Merche, de Girona, va repartir ahir gairebé 1,3 milions d'euros mentre que a l'establiment número 1 de Palamós -al migdia- hi havia comptabilitzats més de 300.000 euros en premis petits i també en les terminacions del primer, segon i tercer premi. En aquest local de Palamós també van aconseguir les centenes d'un quart premi (23.475) i a la loteria Serra de Roses calculaven ahir al migdia haver repartit més de 200.000 euros per les terminacions. La coincidència de la terminació en les dues darreres unitats amb un número premiat es compensa amb 100 euros més la devolució dels 20 euros que valia el dècim.

Per la seva banda, l'administració L'Anxova Milionària de l'Escala va repartir uns 800.000 euros derivats de premis petits i terminacions. Es dóna el cas que l'establiment de l'Escala intercanvia números amb altres administracions de l'Estat espa?nyol i resulta que tres de les oficines amb què havia fet tractes van resultar ahir premiades. En una administració de Múrcia va tocar un tercer i cinquè premi, a Elx un cinquè i a Talavera de la Reina un altre cinquè. "No ha estat un sorteig molt bo per nosaltres", admetia l'administrador Fèlix Pons, que es mostrava sorprès per la sort dels seus companys de l'Estat. El número 21012 -fent referència a la suposada fi del món- tampoc va resultar premiat.