Un cop s'ha posat punt i final a la gran setmana de la ciutat de Girona, torna el Torneig de Dramatúrgia que organitza el Festival Temporada Alta. En el combat d'avui, s'enfrontaran Manel Dueso i Roger Peña. Dos pesos pesants disposats a donar-ho tot per convèncer el públic i a qui calgui, per tal de passar a la següent fase. I és que aquest curiós torneig arriba ja a la seva fase decisiva, atès que la setmana vinent, entre el 10 i el 17 de novembre, arrenquen les semifinals.

A les 7 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona, el forense Narcís Bardalet encetarà el cicle Investigació forense: entre la ficció i la realitat organitzat pel Grup Mémora i la Casa de Cultura. El prestigiós metge forense impartirà la conferència Conviure amb la mort, el dia a dia d'un forense. Un recorregut per les experiències viscudes al dia a dia com a metge forense: la imprevisió, les diferents tipologies o casos, com una agressió sexual o el reconeixement d'un malalt psiquiàtric. Bardalet, també farà una reflexió sobre la complexitat de la conducta humana davant la mort i les seves diferents circums?tàncies. Josep Arimany i Ana Hospital seran els altres ponents d'aquest cicle, que es tancarà el proper 20 de novembre.

El Museu del Cinema ofereix cada primer dijous de mes l'estrena d'una pel·lícula documental, en el marc del cicle El documental del mes. Aquest mes, el film que es projectarà serà Five dance to dance de Rafa Molés i Pepe Andreu. La història d'una parella que, mitjançant el ball, descobriran una manera de trencar tòpics i rols establerts, aprenent a comunicar i escoltar des d'una nova perspectiva.

Lluèrnia és un festival intensiu, de 6 hores de durada, a l'entorn del foc i de la

llum, que aquest any 2014 celebrarà la seva tercera edició el dissabte dia 8 de

novembre a partir de 2/4 de 7 de la tarda. El programa d'aquest festival recull tres tipus d'intervenció: produccions pròpies, projectes preferents i convocatòria oberta. Hi haurà tres itineraris que creuen el centre de la ciutat. Trobareu el programa complet al web http://lluernia.cat

El proper diumenge Catalunya té previst celebrar el procés participatiu endegat pel Govern de la Generalitat i on la ciutadania es podrà manifestar sobre si vol o no la independència.