A les 7 de la tarda a l'Observatori del Paisatge de Catalunya, a Olot, el fotògraf Pau Guerrero convida a resseguir el mite del comte Arnau mitjançant una exposició i un llibre sobre la seva figura.

Aquest dijous a la Casa de Cultura de Girona, taula rodona sobre "Emergència habitacional, més pisos buits: un escàndol intolerable". L'activitat vol donar a conèixer diferents iniciatives que es duen a terme per tal de canviar el problema. Amb Lluïsa Melgares, regidora del Servei de Polítiques Socials d'Habitatge a Terrassa, Carme Trilla, economista i col·laboradora de Càritas Diocesanes i Vanesa Valiño, llicenciada en Ciències Polítiques i directora de l'Observatori DESC.

A 2/4 de 8 de la tarda al Centre Cultural La Mercè de Girona hi tindrà lloc una nova sessió del cicle de conferències de la Butaca Jaume Casademont. En aquesta ocasió, el ponent serà el reconegut doctor Manel Esteller (metge i director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge), que impartirà la xerrada sobre l'"Epigenètica en la Salut i la Malaltia".

A partir de les 8 del vespre, a la seu de la delegació de l'Alt Empordà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya de Figueres, es portarà a terme l'acte d'inauguració de l'exposició dels "Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2014". L'acte comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i del delegat de l'Alt Empordà, Antoni Vilanova. La mostra de la "17a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona", ensenya les 31 propostes seleccionades en l'edició d'enguany.

Dissabte vinent, a partir de les 9 de la nit a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, la veterana formació banyolina Praga presentarà en directe el seu cinquè disc d'estudi, Shake to explore, l'àlbum més curt en nombre de cançons, però no quant a sorpreses. La formació ressorgeix d'aquesta manera per descobrir nou temes que no deixaran indiferent els seus seguidors, sobretot als qui troben a faltar aquella sonoritat característica que va impregnar la música alternativa dels anys noranta.