El 21 de desembre entrarem en una nova etapa política a Espanya que repercutirà directament a Catalunya. Especular sobre els resultats de les eleccions generals és molt atrevit, però les travesses es fan a tot arreu. Després de dos dies a Madrid, he sentit que la majoria de les apostes creuen en una victòria del PP que podria ampliar-se per traspàs de darrera hora de vot que havia d'anar a Ciutadans. També es pensa que Podem pot acabar superant el PSOE. A Catalunya poden guanyar fins a cinc partits diferents. Una victòria d'ERC sobre la nova marca d'Artur Mas serà molt analitzada des de la CUP i pot influir la possible o impossible aliança antisistema a Catalunya.

Amb el que passi, la nova etapa necessitarà aliances, alçada de mires i generositat personal i ideològica. Si això no succeís, anem directes a unes noves eleccions generals en el primer trimestre. Les democràcies acaben aconseguint que cada país tingui el que es mereixi. L'important és que sempre pugui rectificar si la situació ho demana.

La setmana de Nadal es presenta apassionant a Catalunya. La CUP, si Democràcia i Llibertat s'estavella, tindrà més autoritat per demanar a Mas que no opti a la presidència de la Generalitat. El que passi a casa nostra també servirà per fer noves sumes sobre el suport a l'independentisme. El guirigall està assegurat, també.