19 de abril de 2021
19.04.2021
Diari de Girona

Nutricionistes revelen les begudes alcohòliques que hauries de deixar de banda si vols perdre pes

Desmuntem mites: la cervesa és la que menys engreixa

19.04.2021 | 18:34
Nutricionistes revelen les begudes alcohòliques que hauries de deixar de banda si vols perdre pes

És primavera, l'estiu està molt a la vora i l'objectiu és doble: passar-ho bé prenent unes cervesetes a la terrassa i, a més, perdre pes. Cerques trucs per aprimar-te sense renunciar a la bona vida? Hem plantejat, per exemple, quin tipus de begudes alcohòliques engreixen més. Tots sabem que l'alcohol conté calories buides i que, per tant, està inclòs en la llista de les coses que mai has de provar si vols perdre pes. Però, engreixen igual tots els tipus d'alcohol? Ho analitzem.

L'alcohol: Quantes calories té?

A Espanya, s'estima que gairebé cinc de cada cent calories que s'ingereixen diàriament de mitjana procedeixen del consum d'alcohol, segons les dades de la Fundació Espanyola de la Nutrició. Aquestes calories se sumen a les que ja prenem per si mateix en l'esmorzar, el dinar i el sopar. Per aquest motiu, insistim en el fet que renunciar a l'alcohol pot suposar que perdis quilos sense adonar-te. I si a tot això afegim el sucre dels refrescos amb els quals se sol acompanyar el vodka, el whisky o el rom, el nombre de calories es pot disparar per sobre de la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut: 2.000 calories al dia per a un home i 1.800 per a una dona.

No tans sols engreixa per les calories

L'alcohol impedeix que es cremin calories i hidrats de carboni, per això no és aconsellable en cap cas abusar d'aquesta mena de begudes. Estiguis o no fent dieta.

El vodka, la pitjor beguda

Les begudes alcohòliques (a diferència del que passa amb els aliments envasats) no estan obligades a reflectir a l'etiqueta la seva informació nutricional. No són, de fet, aliments pròpiament dits. Però es pot investigar per trobar quins són els que més calories tenen.

Les calories d'una copa van d'acord amb la graduació. Al capdavant de la llista se situen, per tant, els licors, i en concret el vodka, amb 300 quilocalories per cada copa de 100 mil·lilitres (un parell de gots de "xupito", per exemple). Després estan l'anís (297 quilocalories), el whisky i el conyac (280), el rom i la ginebra (244), i l'orujo (222). La mescla més explosiva és el combinat anomenat pinya colada, una autèntica bomba calòrica amb 644 kcal (una hamburguesa Big Mac són 510 kcal).

La cervesa i el vi, els que menys

En canvi, la cervesa i el vi, dos de les begudes alcohòliques més consumides al nostre país, estan entre les que menys engreixen. Així, en contra del que molts pensen, una canya de cervesa (200 cc) són tan sols 70 kcal i una llauna, 105. En el cas del vi, una copa de negre suposa 74 kcal i de blanc, 79.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook