Les barbacoes solen ser una de les activitats més preuades a l’estiu. I perquè siguis l’autèntic protagonista i triomfis amb la barbacoa des de Supermercats Montserrat et volen donar una sèrie de consells infal·libles per convertir-te en el rei de la barbacoa.

  1. Planificar. El més important és organitzar i planificar, ja que només comprant el carbó o la llenya i la carn no podem donar per fet que tot sortirà bé. Per aquest motiu caldrà saber per quantes persones cuinarem i calcular una mitja de 350-400 g de carn per persona, entre entrants que poden ser xistorres, cansalada o ales de pollastre i la carn pels principals. A Supermercats Montserrat trobaràs carn de la millor qualitat i un equip de professionals que t’aconsellarà a l’hora de la teva selecció.
  2. Brases perfectes. Les brases han d’estar madures, quan estan de color gris-blanc és el moment perfecte. La graella no ha d’estar molt a prop de les brases i cal cuinar lentament per tal que la cocció a l’interior de la carn estigui al punt òptim.
  3. Elecció de la font de calor. Pot ser de carbó o bé de llenya. Recomanem el carbó pel seu poder calorífic i la potencia constant, ja que això ens permetrà tenir unes brases estables. En el cas de fer les brases amb llenya caldrà tenir cura i anar-la alimentant per tal de mantenir les brases estables. Cal tenir present també els elements de seguretat i estris necessaris per poder repartir les brases i manipular la carn i la graella.
  4. Preparació de la carn. És important treure la carn de la nevera almenys una hora abans per tal que agafi temperatura. Un truc és posar la carn a prop de la graella per tal que vagi “suant” una mica. A l’hora de rostir la carn hem de ser pacients, i no estar donant voltes continuament. El secret és deixar que la carn es vagi cuinant tranquil·lament i només donar la volta quan estigui al punt desitjat. Aconsellem no salar la carn abans de posar-la a la barbacoa. És preferible afegir sal i pebre en la mesura que desitgem un cop estigui cuinada. D’aquesta manera les carns conservaran millor els seus sucs i quedaran més gustoses.
  5. Condiments. Si ets dels que t’agrada sorprendre als convidats amb carns marinades o adobades, pots preparar-ho amb els condiments i espècies que trobaràs a la secció d’alimentació de Supermercats Montserrat, així com tot un ampli assortit de salses per acompanyar els teus plats.

Trobaràs tot el que necessites per fer una perfecta barbacoa a:

  • Súper Montserrat: Sant Mori, 1 d’Empuriabrava
  • Híper Montserrat: Sant Maurici, 401 d’Empuriabrava
  • Súper Montserrat: Figueres, 22-26 a Castelló d’Empúries