El truc per acabar amb la floridura de la dutxa

La pols i la humitat són dos agents que afavoreixen la seva aparició

TikTok ens porta la solució

Compte amb la floridura de la dutxa

Compte amb la floridura de la dutxa / @ user18526052

M. RIU

Anar a la dutxa, pot ser el nostre moment de desconnexió i relaxació després d'un dia dur a la feina, amb la família o amb els amics. Trobar un moment per desconnectar de tot i aconseguir eliminar el fred de l'hivern és primordial pel nostre benestar. Per això i per altres motius, mantenir la dutxa en perfectes condicions és essencial. En aquest article us portem uns consells per acabar amb la floridura de la dutxa en un tres i no res.

El bany és un dels llocs de la casa on la neteja ha de ser més habitual. En general, el que és recomanable és fer una neteja superficial cada setmana per evitar que la brutícia s'acumuli als racons més visibles.

No obstant això, les juntes i els llocs recòndits no són immunes a la pols, la humitat o la floridura. Aquests espais, als quals quasi no parem atenció, són els que acabaran generant un problema més gran a la llarga si no els resolem.

La floridura sol formar-se en llocs on les espores s'acumulen de forma excessiva, de manera que no serà estrany trobar-te-les a les juntes de la dutxa i la mampara. És habitual que es formi en sostres, canonades i parets; zones que normalment estan exposades a l'aigua i on la humitat és abundant i habitual.

Aturar aquest problema és possible, tot i que no hàgim arribat a temps. La floridura comença a manifestar-se en forma de puntets, encara que la seva olor, segurament, també et faci adonar de la seva existència.

Prevenir-ne l'aparició

Hi ha una sèrie de mesures que pots dur a terme per prevenir-ne l'aparició. En primer lloc, mantingues la humitat de casa en nivells òptims; el seu excés pot deteriorar l'estat de les parets de la cambra de bany i, fins i tot, ser negatiu per a la salut. Com a mesura, es recomana la ventilació només en sortir de la dutxa o instal·lar un deshumidificador.

També has de comptar amb un recanvi habitual de tovalloles i estoretes. Els experts indiquen que el més preferible és posar-les a rentar després d'una setmana d'ús, ja que els tèxtils solen absorbir tant la humitat de l'ambient com la del cos.

Eliminar-ho com més aviat millor

És possible que, malgrat que hagis pres totes les precaucions possibles, acabis trobant floridura en algun racó de la dutxa. No et preocupis perquè encara tindràs forma de vèncer-la. Aquest consell també et podrà servir per prevenir-la.

Elimina la floridura de la dutxa

Elimina la floridura de la dutxa / @ dit26978

Necessitareu: oli essencial d'arbre de te, sabó de plats i aigua oxigenada. La creadora de contingut a TikTok "trucsdelimpeza" ha compartit la barreja i la manera d'aplicar-los. Pel que fa a les quantitats, cal utilitzar entre 10 i 20 gotes de l'oli essencial, una cullerada de sabó i un terç de tassa d'aigua oxigenada.

Per aplicar-lo sobre la zona on s'ha acumulat la floridura, polvoritza'l sobre la zona i deixa-ho actuar durant una hora aproximadament. El més segur és que hagis de repetir diverses vegades el procés per aconseguir que s'elimini del tot.

Si, per contra, vols utilitzar-lo simplement per prevenir-lo, tan sols ho has de deixar actuar durant uns minuts.