Caldes de Malavella programa cada estiu les Visites Teatralitzades. Una passejada-itinerari per diferents racons del municipi sota la direcció divertida i amena d'actors de teatre que traslladen el visitant a l'època romana i cristiana de la vila.

Un recorregut diferent i divertit, d'una hora i mitja de durada aproximadament, que dona entrada a una gamma de personatges: la Remei, en Fonsu i la Swellen, que sempre fan una revisió dels millors moments de les temporades anteriors, amb gags nous i, sobretot, amb el bon humor que els caracteritza.

Step by Step

Un estiu més, i ja en van 16 de consecutius, l'Ajuntament de Caldes de Malavella proposa fer una passejada teatralitzada a la fresca dels vespres d'agost i setembre pels carrers, places, fonts, racons, monuments... de Caldes de Malavella. Un visita divertida, i diferent cada temporada, conduïda de la mà de la Remei, en Fonsu i la Swellen, els guies del poble.

I què els passarà aquest estiu als histriònics personatges de les Visites? Step by Step, pas a pas, és el nou sistema que han practicat els guies de Caldes de Malavella per acabar d'introduir la Swellen, una anglesa fanàtica dels balnearis i de la cultura del nostre país, dins el grup encarregat d'ensenyar el poble les nits d'estiu.

La Remei, en Fonsu i la mateixa Swellen com a nova guia faran passar una bona estona als visitants. Tots tres junts volen demostrar al públic que són capaços de tot. Fins i tot de fer entrevistes, concursos i reportatges d'investigació.

El punts més turístics

El municipi també ofereix visites els diumenges per conèixer els punts més turístics del terme municipal. Aquesta visita comença a les 11 del matí, surt des de l'Oficina de Turisme i té una durada d'1 hora i 30 minuts aproximadament. La visita comença amb un guiatge a l'exposició del jaciment del Camp dels Ninots, situada a Cal Ferrer de la Plaça. Continua fins al monument declarat Bé d'Interés Nacional, les Termes Romanes; seguidament es visita l'església de Sant Esteve, cases modernistes, les rambles, fonts termals i el nucli medieval. Finalment s'arriba a la plaça de l'Ajuntament, on cada diumenge se celebra un mercat setmanal.

Una altra de les propostes que ofereix Caldes és la descoberta dels seus orígens termals a través de les termes romanes que es troben a la localitat. La ruta permet conèixer l'arquitectura modernista vinculada al termalisme i a l'estiueig. Joan Llinàs, arqueòleg de les darreres excavacions a les termes, revela els secrets d'un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines. Per saber més informació i horaris de la visita, es pot consultar la pàgina web de Caldes de Malavella: www.visitcaldes.cat.