La segona convocatòria de tall de l'antiga N-II a Figueres, a l'avinguda Salvador Dalí, va concentrar ahir a la una del migdia una trentena de persones, el mateix nombre que la setmana passada, però va rebre el "suport moral" de Narcís Saurina, un dels impulsors de la plataforma Prou Camions a la N-II de Bàscara, que va encoratjar els habitants de Figueres a "seguir lluitant". Saurina va recordar "que el temps corre a favor dels polítics" i que per obligar-los a prohibir el pas de camions pel centre de Figueres cal "no defallir" i tallar la via cada setmana com es va fer a Bàscara, perquè "tot i que avui sou quatre gats", va dir, "si aguanteu cada setmana en sereu més i tindreu més força".

De moment, la convocatòria reivindicativa es manté estable i els seus organitzadors ja van advertir la setmana passada, en realitzar el primer tall, que seguiran amb la protesta fins que s'aconsegueixi prohibir el pas de camions pel centre de la ciutat.

El fenomen de Bàscara -que va aconseguir aquesta fita- ha impulsat al col·lectiu "Figueres Democràcia" a seguir endavant amb aquesta reivindicació estan tips del continuat flux de tràilers que utilitzen aquesta via com a alternativa per retallar trajecte. La intenció és que acabin desviant-se per altres punts, com la variant Borrassà-Ordis, que condueix a la N-260.

Per als promotors de la iniciativa està clar que la feina s'ha de mantenir fins que s'aconsegueixi la mesura, entre altres coses, perque a Figueres sí que existeix una solució, que és fer passar els tràilers per la variant, mentre que Bàscara no disposava d'una possibilitat similar i, tanmateix, ha aconseguit retirar-los de la via.

El primer dia de protestes, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va assegurar que l'Ajuntament i el departament d'Interior es trobaven treballant per aconseguir una solució al pas de camions pel centre i no descartava que es resolgués la qüestió a curt termini.