L'Ajuntament de Roses ha destinat al llarg d'aquest any passat una partida de 80.000 euros a la protecció del municipi contra els incendis forestals a través de la neteja i manteniment de les franges tallafocs que envolten les urbanitzacions. Aquesta intervenció fa dos anys que no es feia i, per això, es va decidir impulsar-la en dues fases.

El regidor de Medi Ambient, Carles López, assegura en declaracions a Empordà TV que l'actuació s'ha centrat a millorar les franges ja existents per tal de protegir els nuclis aïllats. Per això, s'ha netejat la vegetació i arbustos en una espai d'uns 25 metres a tocar de les línies d'edificació.

En un primer moment es preveia que els treballs es financessin conjuntament amb els veïns de la zona però, finalment, l'ha acabat assumint íntegrament l'Ajuntament. López diu que es va enviar una carta als veïns de les urbanitzacions afectades informant-los que se'ls aplicaria una taxa però que es va acabar desestimant la idea. La intervenció s'ha fet tant a les urbanitzacions de dins del municipi com les que es troben fora del nucli urbà i en dues fases que han anat des de l'abril al juny i des del novembre fins fa pocs dies.