El Consell Comarcal, la Creu Roja, els ajuntaments de Figueres, Roses i Microbank, van signar a mitjans de 2010 un conveni de col·laboració per facilitar ajudes econòmiques a les microempreses i emprenedors. L'acord va establir noves línies de finançament dirigides tant a autònoms com a petits empresaris i persones amb projecte d'autoocupació. També els col·lectius més vulnerables o en situació de risc d'exclusió financera. Des que es va posar en funcionament, s'han tramitat 59 microcrèdits per valor de gairebé un milió d'euros, tot i que només se n'han concedit amb informe favorable 54, per un import de 846.000 euros.

El conveni va impulsar una experiència pionera a Catalunya ja que, per primera vegada, un conjunt d'entitats, socials i públiques acordaven treballar de forma integral i coordinada per impulsar un projecte de microcrèdits en un marc territorial d'àmbit supramunicipal.

Per això, l'acord va establir lacreació d'una comissió tènics que té atribuïdes competències entorn de les activitats que es desenvolupen. La seva finalitat passa per estudiar i analitzar les sol·licituds de microcrèdits i, en el cas que l'anàlisi sigui favorable, emetre un informe de viabilitat en relació al projecte presentat.

La inversió de Microbrank per aquesta iniciativa es va fixar en un milió d'euros, destinats a finançar els projectes avalats per les entitats de la comarca. Aquest objectiu, expliquen, s'assolirà durant aquest any. La Comissió Tècnica ha fet una valoració positiva del funcionament del projecte de microcrèdits a la comarca, sobretot en el marc de l'actual situació econòmica, perquè "s'ha consolidat com una eina de finançament" útil per a diversos col·lectius.