Grups de voluntaris continuen refent cada primer dissabte de mes l'ermita del Fau, al terme d'Albanyà. Els diners es recapten amb iniciatives com una cursa que se celebra a l'agost, la Cursa del Fau. En la darrera edició es van recollir 316 euros, als quals se'n sumen 350 d'aportats per l'Ajuntament d'Albanyà i 350 del de Maçanet de Cabrenys. S'està treballant, entre altres tasques, a desbrossar l'entorn o refer el campanar.

L'any va començar el 4 de gener amb la primera jornada de treball, que te lloc el primer dissabte de mes. Vint-i-vuit voluntaris es van desplaçar des de Maçanet de Cabrenys fins l'ermita en la quinzena jornada de treball durant la qual principalment es va portar a terme la tasca de cremar branques del voltant de l'ermita. Fins avui, els esforços populars han servit per acabar la teulada de l'ermita; per reforçar les parets interiors; restaurar la rosassa; desbrossar una part de l'entorn; i adequar el camí d'accés.

En les properes accions està previst continuar refent el campanar; construir un teulat a l'edifici existent a la zona que servirà de refugi; assegurar les parets; i retirar arbres que no són autòctons. L'1 de febrer tindrà lloc la setzena jornada de treball.

La iniciativa va sorgir per tal de preservar aquesta ermita romànica que dóna nom a una cursa que organitza aquest grup de veïns, la Cursa del Fau. L'edifici religiós és al terme d'Albanyà però té molts vincles amb Maçanet. Se situa en un paratge proper al veïnat de Tapis, en una pista a la Serralada Bach-Grillera, en un "balcó de l'Empordà".