L'endemà que es conegués el cap de la Policia Local de ?Cadaqués, Òscar Soler, ha presentat la seva dimissió arran de la difusió anònima d'una sèrie de missatges a través de Whatsapp amb ?contingut racista i vexatori contra detinguts i membres de ?l'Ajuntament, el mateix consistori ha informat que ha expedientat un agent arran dels mateixos fets.

En un comunicat, l'Ajuntament també ressalta que va prendre la decisió de no renovar la comissió de serveis de l'actual cap pels contingut dels missatges. En canvi, Soler va explicar dimarts que la seva dimissió no està motivada per aquests fets sinó perquè tenia previst abandonar el cos en no haver vist complertes les condicions que havia pactat en incorporar-se. I va assegurar que ell mai havia fet cap comentari racista ni vexatori contra detinguts ni treballadors.

A la nota, l'Ajuntament de Cadaqués assegura que des de fa un mes el consistori i diverses persones del poble havien estat rebent uns correus electrònics anònims on es feien públiques part d'unes converses i fotografies privades que provindrien d'un grup de whatsapp no oficial ni emès des de mòbils de l'ajuntament de Cadaqués, sinó de mòbils privats de la Policia Municipal del municipi i davant d'això, van decidir expedientar un dels agents així com no renovar la comissió de serveis del cap de la Policia.

En aquests missatges s'hi podia llegir arran d'una detenció del 9 de novembre "dos moros de merda que fotien pals", quan un agent es referia als delinqüents emmanillats. Davant de tot això, l'ajuntament assegura que donen el seu "màxim suport" a totes les persones que es puguin veure afectades pel continguts dels missatges. I és que n0 n'hi havia només contra els detinguts, sinó també contra personal de l'Ajuntament. En concret, contra la secretària municipal, a qui segons els anònims enviats, el cap de la policia hauria dedicat un vers personalitzat per Nadal.

En el comunicat de l'equip de govern de Cadaqués es dóna suport a tècnics de l'ajuntament i destaquen a la secretària interventora, a ciutadans i als mateixos polítics del consistori. L'equip de govern assegura que a causa de les filtracions de les converses privades, les persones afectades no estan passant un bon moment.

El consistori posa en quarantena el contingut dels missatges i assegura que "part de la possible informació que surt als whatsapps no és certa". Afegeix que en no ser un mitjà oficial, "l'equip de govern no n'ha pogut ser conscient ni prendre mesures fins que no ho ha rebut per la filtració d'un anònim".

Per tot això, asseguren que investigaran qui hi ha darrere de la informació rebuda, per valorar les accions legals a fer. L'inspector Òscar Soler va destacar dimarts que no descarta interposar una denúncia perquè, si algú ha accedit a un mòbil, s'hauria de valorar el dret fonamental del secret de les comunicacions.