L'Ajuntament de Roses ha detectat que hi ha famílies que reben ajudes de la Generalitat per al menjador escolar que no porten els fills a l'escola perquè no són capaços de fer front ni a la part que els pertoca pagar ells, entre un euro i un euro i mig. Per poder resoldre aquest tipus de situacions s'ha fet una modificació de crèdit que permetrà doblar la partida d'urgència social de l'Ajuntament que arribarà fins als 120.000 euros per aquest any

El regidor de Benestar Social, Marc Danés, ha explicat que la Generalitat, a través dels Serveis Socials, és qui dóna ajuda a les famílies necessitades per poder pagar el menjador escolar. L'ajuda arriba al 75% i la resta ho assumeixen les famílies. Però la situació de crisi extrema a la que han arribat algunes ha fet que tinguin dificultats fins i tot per costejar aquesta petita part i alguns dies els nens no assisteixin a l'escola.

L'Ajuntament té una partida per a urgències socials que per aquest 2014 era de 65.000 euros. A 31 de març s'havien donat gairebé les mateixes que durant el 2013 i s'ha decidit incrementar. En el ple celebrat dilluns es va aprovar una modificació de crèdit que incloïa 55.000 euros més per a la partida.

Danés va remarcar que l'Ajuntament pretén que cap nen de Roses es quedi sense poder anar a l'escola per no poder pagar el menjador i que almenys un cop al dia rebi una alimentació adequada. El regidor va deixar palès que moltes famílies estan acabant els recursos perquè s'estan quedant sense ajudes econòmiques.

Des de l'àrea de benestar social atenen diferents necessitats, entre elles les urgències, per exemple per pagar la llum i l'aigua, o el cas de la part que aporten les famílies del menjador escolar.

A més, la població disposa d'un Centre de Distribució d'Aliments situat al carrer Doctor Fleming que va obrir les portes a mitjans de febrer i obre dos dies la setmana. És el desè que s'ha obert a les comarques gironines. Està gestionat per Càritas Diocesana i la Creu Roja hi col·labora.