Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Figueres han descobert dues noves plantacions de marihuana en dos habitatges dels barris de Sant Joan i el Culubret, on viu un important col·lectiu d'ètnia gitana. En total, s'hi van trobar fins a 681 plantes i es van imputar dues persones per un delicte contra la salut pública. També es va comissar una pistola detonadora del calibre 22, 47 làmpades i 6 aparells d'aire condicionat, entre d'altre material dedicat al cultiu. Es tracta del segon operatiu conjunt d'aquestes característiques que es fa en només dos mesos a la zona. El mes d'abril passat es van trobar prop de 700 plantes més en dos habitatges del barri i es van localitzar comptadors de llum punxats.

L'actuació es va fer després que els dos cossos detectessin que en aquests dos immobles hi havia indicis que s'hi realitzaven cultius de marihuana. L'operatiu es va fer aquest divendres entrant en un domicili del carrer Ramon i Cajal. Allà s'hi van localitzat 480 plantes i també l'arma. L'altre intervenció es va fer en un dels pisos dels anomenats habitatges sindicals. Allà s'hi van trobar 201plantes més. Els agents van comissar també tot el material destinat al cultiu entre el que hi havia gairebé una cinquantena de làmpades i aparells d'aire condicionat. La policia va imputar dues persones per aquests fets.

Les operacions contra el cultiu de marihuana s'han convertit en tot un habitual a la comarca però, des de fa mesos, s'està fent especial inicidència a la zona oest de Figueres. La primera macrointervenció es va fer a finals de l'any passat poc després del crim de Tots Sant entre dos clans. Aleshores es van comissar fins a 2.152 plantes i es va tallar el subministrament elèctric a diversos habitatges que tenien el llum punxat. A l'abril una nova intervenció va permetre localitzar-ne gairebé 700 en dos habitatges de Sant Joan.