Els Mossos han detingut un jove que va llançar un paquet que contenia droga per sobre del mur de l'actual presó de Figueres. El fardell, que creuen que hauria tirat des d'un terrat o balconada d'un edifici proper, va anar a parar al mig del pati del centre penitenciari. A més de 13 grams d'haixix, hi havia dos mòbils i diversos objectes curiosos com unes pinces de depilar, un tros de samarreta rosa, tres guants de làtex o una trentena de boletes de plom, entre d'altres. Tot i que en un principi la policia no sabia qui ho havia llençat, finalment el van poder localitzar. Es tracta d'un jove de 28 anys d'Agullana, que ha estat denunciat per un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al passat 9 de maig quan pels volts de les set de la tarda dos agents que feien vigilància a la presó van veure caure un misteriós paquet al pati del centre. La hipòtesi és que el jove ho llençes des d'un punt més elevat que el mur que envolta l'equipament -com ara un terrat i una balconada- perquè creuen que és difícil que ho fés des del mateix carrer. Tan bon punt va tocar contra el terra, l'embolcall del paquet es va trencar i va escampar part dels objectes que contenia. Entre ells, hi havia dos telèfons mòbils, un paquet de paper de fumar, una trentena de boletes de plom, tres guants de làtex i cinta adhesiva del tipus americana.

També hi havia pertinences més curioses com ara unes pinces per depilar o un tros de samarreta de color rosa. La patrulla va recollir-ho tot i s'ho va endur. Com que no van poder veure exactament des d'on s'havia tirat, ni qui ho havia fet, van obrir una investigació. Han trigat més d'un mes a trobar-lo però, finalment, l'han pogut identificar. Es tractaria d'un jove de 28 anys d'Agullana, a qui els agents van detenir a finals de la setmana passada per un delicte contra la salut pública.

El detingut, que no té antecedents, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Un cas similar al 2013

Aquesta no és la primera vegada que passen uns fets similars al centre penitenciari. L'abril de 2013 els Mossos van tenir un antic intern a qui van descobrir dalt del terrat d'un edifici veí amb un paquet preparat amb haixix i un telèfon mòbil que pretenia llençar al pati. En aquell cas el van poder enxampar in fraganti abans que pogués fer el llançament.