L'assemblea de militants d'ERC de Figueres va escollir ahir al migdia Albert Testart i Guri com a cap de llista per a les properes eleccions municipals. La candidatura de Testart va ser la única presentada. Durant la seva presentació, la presidenta local, Agnès Lladó, va destacar que el nou candidat és "una persona compromesa amb el món associatiu i cultural, molt ben preparada, bona persona, capaç de generar consensos i de liderar el projecte que ERC construeix per a la ciutat".

Al seu torn, Testart va defensar els valors republicans, la justícia social i la regeneració democràtica. A més, es va posicionar al costat dels moviments socials, que, en la seva opinió, "s'han d'ajudar a fer realitat des de la política".

Testart és llicenciat en Història i Ciències Polítiques, a banda de disposar de diversos màsters en Comerç, Direcció d'empreses i cursos d'especialització. Va entrar a Fisersa l'any 2005 de la mà de l'exalcalde, Joan Armangué, i va dirigir l'ens fins al 2011, quan el nou alcalde i ara conseller, Santi Vila, va decidir acomiadar-lo. Actualment ocupa el càrrec de gerent a Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, però va tornar a l'escena pública figuerenca quan aquest diari va avançar que optava a guanyar el concurs públic que Figueres havia convocat per dirigir l'ens. El concurs, finalment, va quedar anul·lat i ara s'ha nomenat un cap d'àrea de l'empresa, Lluís Martínez, com a gerent.

De cara a les municipals, Testart competirà amb els caps de llista de la resta de partits. De moment, només hi ha confirmats la de CiU, Marta Felip i el d'ICV, Xavier Monfort.