Els comerciants de Santa Margarida van reclamar presència policial diària al passeig per acabar amb el "top manta". Una cinquantena de comerciants acompanyats de veïns i regidors de l'oposició van protestar al passeig, ja que calculen que cada manter fa uns 100 euros al dia i el conjunt aconsegueix una facturació de tres milions al final de l'estiu.

"Volem policia al passeig marítim" i "Santa Margarida insegura" eren lemes d'algunes pancartes que encapçalaven la protesta, caminant pel passeig al crit de "Stop, top manta" i "Que ens escoltin ja". La policia va controlar la zona i grups de manters es van refugiar a la platja o simplement van marxar, mentre turistes sorpresos preguntaven què passava.

El president de l'associació de comerciants, Ricardo Morae, va manifestar que "volem policia cada nit", i va afegir que fins a la setmana passada no n'hi havia. Va explicar que el "top manta" els genera pèrdues i mala imatge. El president de l'associació de veïns, Frederic Macau, va remarcar que el comerç és la vida de Santa Margarida, i des de les set de la tarda fins a mitjanit apareixen els manters. El regidor no adscrit Carles Ferrer considera que si se'ls hagués escoltat, els comerciants no haguessin estat ahir en la protesta, i que cal fer alguna cosa per acabar amb aquesta situació. Els comerciants van afegir que la protesta era principalment pel "top manta", però que a Santa Margarida hi ha molta inseguretat, fet pel qual hi haurà més accions.

Roses, amb un passeig de més d'un quilòmetre a peu dels hotels, concentra des de fa uns anys l'atenció dels grups organitzats. Fins a més de dos-cents s'han arribat a concentrar durant l'agost. Alguns vigilen els principals punts d'accés, altres venen i uns tercers fan arribar les mercaderies. Quan detecten la presència policial recullen i fugen cap a la sorra.

El primer balanç d'aquest estiu que va avançar el regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, apunta que hi ha hagut una reducció, però amb l'arribada de l'agost ha tornat a pujar el número.

La mesura de col·locar jocs infantils al passeig no ha prosperat perquè ningú es va presentar al concurs. El mes de maig es van destruir 2,5 tones de material de ?l'any passat.