El fotògraf belga que ahir va quedar ferit al rebre l'impacte de milers de litres d'aigua llançats des d'una avioneta antiincendis en l'Aeròdrom d'Empuriabrava (Alt Empordà), evoluciona favorablement i es troba estable dins de la gravetat.

Segons fonts de l'Hospital Josep Trueta, el ferit roman ingressat en l'UCI pels múltiples politraumatismes que va patir ahir. Encara que presenta lesions internes, no es tem per la seva vida.

El reporter, que està especialitzat en filmacions des de paracaigudes, va néixer fa 51 anys a Flandes i actualment resideix a Castelló d'Empúries i treballa per a l'Aeròdrom, en projectes puntuals que necessiten la filmació de salts en paracaigudes o escenes similars, segons han confirmat des del centre.

El fotògraf va quedar ferit en una zona de camps de l'Aeroclub al caure-li a uns 150 metres de distància els 1.500 litres d'aigua que va deixar caure l'avioneta antiincendis des d'uns 7 metres d'altura.

Després de l'accident, una de les hipòtesis que es van estudiar és que víctima i pilot haurien pactat la maniobra d'abocament d'aigua que es va acabar fent perquè pogués gravar una impactant imatge del moment que volia destinar a la campanya solidària per a l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) que s'està fent a nivell mundial.

Els Mossos d'Esquadra van prendre declaració al pilot, que treballa per a l'empresa Faasa, subcontractada pel Ministeri d'Agricultura Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per dur a terme la campanya forestal a Catalunya, i té la base en aquest Aeròdrom.

Segons fonts pròximes a la investigació, de la seva declaració sí es va desprendre que el reporter i ell, que eren amics i que havien parlat del llançament de l'aigua.

No obstant això, la investigació policial de moment continua oberta a falta de poder parlar amb la víctima perquè aclareixi què estava fent al lloc dels fets.

De la seva banda en un comunicat, el centre de paracaigudisme Skydive Empuriabrava es va desvincular totalment de l'incident ocorregut en les seves instal·lacions.