Els nou ajuntaments que formen part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del CAP de l'Escala han recollit cap a 2.000 signatures en una setmana demanant que s'anul·li el procés de licitació del CAP i que es formulin unes noves bases que excloguin les empreses privades amb afany de lucre. La recollida de signatures continua oberta i els alcaldes han demanat una reunió amb el conseller de Salut.

"Reclamem un posicionament clar des de la conselleria, sobretot després que el Parlament també es posicionés de forma favorable a reconsiderar la forma amb què s'està produint tot aquest procés de licitació", ha manifestat l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig. En aquest sentit, els alcaldes també demanen als partits polítics representats al Parlament, que pressionin la conselleria per aclarir quina és la voluntat de cara al futur del centre.

Els alcaldes també continuen treballant per tal que, mentre no es resol el futur de la gestió del CAP, s'incrementi la representativitat dels municipis en la gestió que fa la Fundació Salut Empordà d'aquest centre d'assistència primària.