La Casa Empordà de Figueres acull des d'ahir una gran maqueta de circ en miniatura, obra de l'enginyer holandès V. Herwerden i part de de la programació paral·lela del 4t Festival Internacional del Circ, que començarà dijous vinent. Els visitants la podran veure de forma gratuïta fins al proper 2 de març.

El creador d'aquesta obra que, segons els promotors del festival, és la més gran del món, va dedicar 40 anys de la seva vida a materialitzar aquesta estructura inspirada en el circ alemany Gleich. El valuós projecte permet veure el funcionament d'un circ itinerant de principis del segle XX: amb més de 400 personatges, 270 animals, 170 vehicles i disposat en un espai de 50metres quadrats.

El Circus Gleich va tenir una curta durada (1924-1937) però, a principis dels anys 30, va esdevenir un dels circs més grans i populars d'Europa en una època què les instal·lacions alemanyes intentaven competir amb els seus homòlegs americans.

Arriben els artistes

La mostra arriba pocs dies abans de la inauguració de la nova edició del festival. Les dues carpes gegants i les quatre auxiliars ja s'han instal·lat i, des d'aquesta setmana, estan arribant a la ciutat el material i els 82 artistes.