La Guàrdia Civil ha comissat 92,5 quilos de corall vermell. Un ciutadà italià de 49 anys i veí de Fuengirola (Màlaga) pretenia anar a França amb aquest material il·legal. El transportava en el maleter del turisme que els agents de la secció fiscal de la Guàrdia Civil van aturar a la Jonquera durant un control.

La troballa la van fer els agents diumenge el matí i ràpidament van donar l'alerta al Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) amb base a el l'Estartit. Els especialistes van comprovar que l'home no portava cap documentació que acredités la lícita procedència del corall ni tampoc cap document que demostrés la traçabilitat del recurs pesquer.

Com a conseqüència de la intervenció, els agents van aixecar dues actes per la presumpta comissió d'una infracció administrativa de contraban i una altra a la normativa del Reglament Europeu de pesca, pel que fa a la seva traçabilitat: cadena de distribució des de la seva extracció, primera venda i canals de distribució.

Els policies van procedir a comissar el corall vermell i el van portar cap al dipòsit en la Unitat del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de l'Estartit i va quedar a disposició de la Duana Provincial de la Jonquera, a l'efecte de la Infracció de Contraban i de la Direcció General de Pesca de la Generalitat. La Guàrdia Civil assegura que aquest comís de corall vermell és el més important que s'ha realitzat en els últims vint anys a Catalunya.