Jo no sé, benvolguts lectors si una vegada sabut que el copyright de les fotografies del whatsapp de la regidora figuerenca demostra que pertanyen a l'exagent de la policia municipal Xavi Toral, el qual sembla haver volgut fer de Mortadelo alhora que estar a l'espera d'algun reconeixement un xic més sucós que ser incorporat al retirat, per escandalós, cartell de Fires, no sé si tenen vostès un punt d'interès o, pel cap baix, alguna mena de curiositat, per saber qui era la Filemona que amb nom fictici va publicar al Fb les dites imatges retirades també ràpidament, només havent-la advertit que "God save the Queen" si s'acabava demostrant que era cambrera de la seva cort.

Bé, doncs tret que es produeixi algun miracle i a aquesta Anacleta, agent secreta que aspira a ser una nova Mata Hari, li vingui un rampell de sinceritat i confessi, ens quedarem sense saber com es relacionen una foto "d'ambient general" (?) però que gràcies al teleobjectiu emprat permet llegir el contingut del missatge d'un mòbil i una pèrdua (?) de targeta fotogràfica per part d'un professional, amb una troballa (?) circumstancial, una utilització il·lícita de la propietat intel·lectual no denunciada i la publicació corresponent a les xarxes públiques.

I per què no ho sabrem? Doncs perquè en una rocambolesca sentència sa Señoría, després de recordar-nos l'article 197 del Código Penal ("El que, para descubrir los secretos o vulnerar la intimidad de otro, sin su consentimiento, se apodere de... sus mensajes de correo electrónico... o utilice artificios técnicos de... transmisión, grabación o reproducción de la imagen... será castigado con las penas..."), manté que "... en el presente supuesto no se ha producido ningún apoderamiento (?), ni ninguna interceptación de la comunicación (?)..., ya que la acción relatada consistió en hacer una foto a una personalidad pública..." i, per tant, prohibeix a la policia la investigació de la real personalitat de la publicista que ens permetria saber si s'ha tractat només d'una rara, figuerenca i surrealista o rocambolesca coincidència o, al contrari, les conductes denunciades responien a un contuberni clarament programat amb espuris objectius.

Perquè si bé sembla que la llei penal, o la seva interpretació, empara la publicació de les converses electròniques en base al dret d'informació, no sembla que la mateixa llei o la seva interpretació arribi a emparar la víctima amb el dret a saber qui i per què l'han espiat.