El gerent d'una empresa que gestionava dos negocis de Figueres ha estat detingut com a presumpte autor de set robatoris comesos en els seus locals i pels quals havia cobrat indemnitzacions per part de la companyia d'assegurances que superen els 23.000 euros, segons informen els Mossos d'Esquadra.

L'últim d'aquests delictes, que va tenir lloc el passat 2 de març quan un lladre va accedir a una cafeteria i va rebentar les tres màquines escurabutxaques, va aixecar sospites entre els investigadors en ser el setè registrat en l'últim any i mig entre aquest i un altre establiment pròxim amb el qual comparteix gestió.

La policia va comprovar que el gerent dels negocis era qui sempre denunciava els fets i va advertir que, malgrat que els locals comptaven amb un sistema de videovigilància, les imatges mai estaven disponibles per ser visionades pels Mossos d'Esquadra.

Els agents van arribar a la conclusió que aquesta persona, un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres, era l'autora dels robatoris i que coaccionava una treballadora perquè prestés fals testimoni.

A més dels set delictes de robatori, al gerent se l'acusa de tres més d'apropiació indeguda, ja que presumptament es va quedar amb diners de la caixa registradora i va presentar denúncies per sostracció per justificar-ho.

Un cop determinada la relació de l'home amb els fets investigats, els Mossos d'Esquadra van procedir el 13 de maig a detenir-lo.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.