El Consell Comarcal de l'Alt Empordà mantindrà per al curs vinent un programa d'activitats per als escolars que fan ús del menjador als centres on el gestiona aquest ens. Les escoles adjudicatàries hauran de fer-se càrrec d'organitzar aquestes activitats.

Dels 68 menjadors que hi ha a les escoles públiques de la comarca, 34 són gestionats pel Consell, 29 per les associacions de mares i pares d'alumnes i 5 ho són directament pels ajuntaments. Segons ha explicat el Consell, una de les problemàtiques sorgides al llarg del mandat, a banda de la millora en la qualitat del menjar que es reclamava des d'alguns centres, va ser la necessitat que els petits que no marxen a casa ?poguessin ocupar el temps de lleure amb activitats extraescolars. Des del curs passat s'inclou aquest servei i, segons la consellera comarcal d'Educació, Montse Mindan, "crec que ho hem resolt de forma molt satisfactòria, gràcies a la bona col·laboració entre les escoles, els ajuntaments i les empreses que tenen adjudicat el servei".

S'ha posat en servei un projecte educatiu que s'adapta a l'edat del menor: majors de quatre anys i majors de nou anys. Els petits fan manualitats, dibuixen o participen en jocs. Segons Mindan, els pares han valorat molt positivament la iniciativa perquè els nens omplen l'estona lliure amb un pla educatiu independent al de l'escola.

La consellera comarcal va visitar aquesta setmana l'escola Torre d'en Reig de Vilabertran on les activitats educatives s'han centrat en el món del circ.

El servei es mantindrà per al proper curs als centres que gestiona el Consell Comarcal de l'Alt Empordà que considera que és una experiència innovadora per ocupar els alumnes entre els àpats i les classes.